Nog voor het uiteengaan van The Beatles op 10 april 1970 schreef George Harrison nummers voor een solocarrière. Zijn eerste zes soloalbums zijn deze week in geremasterde versie verschenen in de unieke deluxe boxset ‘The Apple Years (1968 – 1975)’. Bij ieder afzonderlijk nummer zijn uitgebreide liner notes geschreven.

Terwijl hij nog deel uit maakt van The Beatles, brengt George Harrison in 1968 het experimentele en instrumentale album ‘Wonderwall Music’ uit. Deze soundtrack bij een verder onbekende film, luidt een nieuwe fase in Harrison’s carrière in. In de periode die volgt, brengt hij zijn albums uit op het door The Beatles opgerichte Apples-label. Het album ‘All Things Must Pass’ uit 1970 wordt door fans en critici gezien als Harrison’s beste solowerk. Het album bevat bovendien de single ‘My Sweet Lord’ dat als eerste nummer van alle ex-Beatles de nummer-een-positie behaalt.

Naast de zes albums die verschenen in de periode 1968 tot 1975, bevat de boxset ‘The Apple Years’ ook veertien extra nummers. Hiervan zijn vijf nummers nooit eerder verschenen op voorgaande re-issues, waaronder een ‘alternate take’ van het door Harrison geschreven Beatles-nummer ‘The Inner Light’, dat als B-kant van de single ‘Lady Madonna’ uit werd gebracht.

De boxset ‘The Apple Years’ is de opvolger van de in 2004 uitgebrachte collectie ‘The Dark Horse Years 1976-1992’. In de deluxe versie is een exclusieve DVD toegevoegd met daarop zeven minuten aan nooit eerder uitgebracht beeldmateriaal. ‘The Apple Years’ bevat tevens een booklet met een uitgebreide introductie door Harrison’s zoon Dhani en ongepubliceerd beeldmateriaal van George Harrison, die in 2001 op 58-jarige leeftijd overleed.

Deel: