Vanaf Eind oktober geeft Ian Siegal een 10 tal concerten in Nederland. In het oosten en het zuiden van het land zitten veel bluesliefhebbers. Het accent qua tournee ligt dan ook in dat deel van het land. Ian doet dan ook een rondje Arnhem, Zwolle, Venlo, Oss, Hoogeveen en nog een aantal plaatsen.

De tour onder de noemer Roots to the core. The core business van Ian Siegal is blues met hart en ziel gespeeld. De tour betreft een duo line up met Jimbo Mathus samen met Ian Siegal. Siegal de bekendste blues man uit Engeland die sinds 2010 elk jaar grote prijzen haalt bij de British Blues Awards. We hebben het dus over echte originele blues kwaliteit. Welke kwaliteit bij de concerten wordt aangevuld met de uit het blues mekka Mississippi Jimbo Mathus.

De laatste plaat van Ian Siegal is live opgenomen in de legendarische Royal Albert Hall in London. De plaat man & guiter genaamd (solo & unplugged) geeft een goede indruk wat er tijdens de tournee in Nederland verwacht kan worden. Een stersatus in Engeland die in Nederland ‘kleine’ popppodia aandoet en daarmee hoopt zijn fans te bekoren en een nieuwe schare aan te boren. Ongetwijfeld zullen er ook wat snoepjes uit zijn vorige plaat Candy Store Kid te horen zijn.

Deze plaat was in 2013 genomineerd voor de 2013 Blues Awards in de USA; waarmee hij de enige niet Amerikaan is die daarvoor in 2013 werd genomineerd. Het geeft aan dat we hier te maken hebben met een topper die in Nederland nog door velen ontdekt moet worden. Hou je van blues dan is dit een kans om een topper in het genre live aan het werk te zien in de meest pure vorm. Johan Derksen is ook fan en wellicht dat je hem nog tegen komt bij een van de optredens in Nederland.

Deel: