Op vrijdag 26 september stond De Jeugd Van Tegenwoordig met een uitverkochte show in poppodium Mezz te Breda. Voor de bezoekers natuurlijk een avond vol hiphop en luidkeels meezingen. Voor zeven concertgangers was deze avond helemaal onvergetelijk. Ze gingen namelijk naar huis met een exclusieve De Jeugd Van Tegenwoordig-schoudertas of -telefoonhoes. Unieke items die gemaakt zijn van het promotiespandoek dat in de weken daarvoor bij de ingang van Mezz hing. Mezz werkt hiervoor samen met een Bredaas atelier dat mensen helpt bij re-integratie in de maatschappij en ‘welvaartsresten’ hergebruikt.

Hergebruik van promotie-spandoek
Met een zeven meter breed spandoek aan het gebouw kondigt Mezz interessante concerten aan die op het programma staan. Zonde om deze na afloop weg te gooien natuurlijk, daarom is Mezz samen met TekstielAtelier For You in Breda aan de slag gegaan om er een nieuwe bestemming aan te geven. In dit geval bij het concert van De Jeugd Van Tegenwoordig werden er twee originele schoudertassen en vijf telefoonhoesjes van gemaakt.

Het Mezz snijdt aan twee kanten
Het project biedt een duurzame oplossing voor hergebruik van het spandoekzeil en ook nog eens een leuk aandenken voor de bezoekers aan Mezz. Ook vindt het poppodium het sociaal-maatschappelijke aspect van dit project belangrijk. TekstielAtelier For You is een stichting die gespecialiseerd is in handgemaakte artikelen van ‘welvaartsresten’ en doet aan arbeidstraining voor mensen die re-integreren in de maatschappij. Binnenkort wil Mezz ook andere items laten maken, zoals een keukenschort, kussenhoezen en picknick-kleden.

De Jeugd Van Tegenwoordig staat bekend om hun spitsvondige en trendsettende teksten. Voor aanvang van het concert mochten de bezoekers van Mezz zijn of haar favoriete songtekstregel van De Jeugd opschrijven en inleveren. Mezz selecteerde de meest originele inzendingen en stuurde de winnaars tijdens de show een sms.

Saskia en Cas wonnen die unieke De Jeugd Van Tegenwoordig tas. Saskia was blij verrast: “Ik heb echt genoten van het concert en dit maakt het extra bijzonder.” Om de verrassing compleet te maken, kwam niemand minder dan Willie Wartaal de tas overhandigen.

Daarnaast tipte Mezz de bezoekers om na het ophalen van de jas uit de garderobe de jaszak even te checken. Want in enkele daarvan zaten bijzondere telefoonhoesjes verstopt. Een verrassing voor de gelukkige weg, maar dan op een heel andere manier. Tijdens het concert werden de telefoonhoesjes verstopt in de jaszakken van een aantal vooraf gelote garderobenummers.

Deel: