We Love The 90′s’ is hét Nederlandse feest als het gaat om Eurodance, typische 90′s hits en natuurlijk Happy Hardcore muziek. Iedereen die hunkert naar die goede ouwe tijd uit de jaren negentig is vandaag naar het Goffertpark in Nijmegen gekomen. Maar liefst 25.000 bezoekers trok dit uitverkochte evenement.

Een echte feestganger laat zich echter niet uit het veld slaan door een beetje regen. Vooral in het begin van de middag vielen er een paar flinke buien, waardoor de organisatie met man en macht heeft getracht door middel van o.a. houtsnippers de modderpoelen te dempen. Maar zeg nou zelf, tijdens een beetje festival dien je toch af en toe te blubberen?

Openingsact is de Engelse meidengroep Solid HarmoniE. De drie vrouwen brengen een degelijke show met een a capella nummer van Pink. Diane Charlemagne van ‘Urban Cookie Collective’ doet haar best, maar laat mijn inziens toch iets te overdreven veel weten het publiek lief te hebben en Nederland geweldig te vinden. DJ Dune geeft het stokje vervolgens weer door aan de drie overgebleven heren van boyband 5ive. Eentje was al uit de band gestapt, de ander zou griep hebben. Echter doen de geruchten de ronde dat nummer 4 ook de band zou hebben verlaten. Feit is wel dat de overgebleven drie mannen een gedreven indruk maken met hun enthousiaste optreden. Een nieuwe generatie Party Animals laat maar weer eens even zien hoe je moet beuken en hakken. Op het gras of in de sompige aarde; het publiek vermaakt zich prima. DJ Paul Elstak hoeft geen verdere uitleg, Dat betekend altijd een heerlijke mix. Een feestmix van herkenning. Let the 90′s return!

Ray en Anita brachten in tegenstelling tot alle andere optredens een performance met een heuse band. 2 Unlimited zorgde daarmee voor het enige echte live optreden inclusief eigen danseressen. Een prachtige opmaat naar de finale met Gigi D’agostino. Helaas voor de bezoekers én organisatie loopt de slotact uit op een anticlimax. Vuurwerk was er alleen te zien boven het podium. Waren er in aanloop naar het evenement al strubbelingen met de komst van de Italiaan, op de dag zelf komt hij veel te laat. Gevolg is dat na amper 20 minuten, stipt om 23.00 uur, letterlijk en figuurlijk de stekker eruit moet. Ondanks het uitgebreid zwaaien valt de DJ een terecht boegeroep en fluitconcert ten deel. Enigzins beduusd staart het publiek naar het opeens lege podium. Het publiek heeft kunnen genieten van een boeiende internationale line-up, show, danseressen en lichtshow maar zal toch met een onbestemd gevoel huiswaarts keren.

Foto’s (c) Marcel Hakvoort/Maxazine

Deel: