Al een tijdje gingen er geruchten over, maar nu is het officieel bevestigd door Ray Davies. Er komt in 2015 een reünie van The Kinks. Dat heeft hij in een interview met het Britse muziektijdschrift Mojo bevestigd. Er komt een tournee, en er zou zelfs een nieuw album verschenen.

Precies 50 jaar geleden had de Britse band hun grote doorbraak met de single ‘You Really Got Me’. Daarna scoorde de groep voornamelijk in de jaren ’60 en ’70 grote hits met onder andere ‘Waterloo Sunset’, ‘Dedicated Follower of Fashion’, ‘Sunny Afternoon’, ‘Days’ en ‘Lola’. Het laatst genoemde nummer werd twee keer een nummer 1 hit. Zowel de originele versie uit 1970 als de live versie die 10 jaar later verscheen eindigde in Nederland op de eerste plaats.

Sinds 1996 is de groep niet meer bij elkaar. De broers Ray en Dave Davies, die beiden deel uitmaakten van de band, konden niet meer goed met elkaar overweg. Maar volgens zowel Ray als Dave hebben beiden heren eind vorig jaar elkaar uitgebreid gesproken over een mogelijke reünie. Die reünie komt er dus volgend jaar, maar toch het is nog niet zeker of Dave daarvan deel zal uitmaken. Ray heeft hem wel voor de reünie uitgenodigd, maar heeft ook gezegd dat het ook zonder hem door zal gaan.

Samen met drummer Mick Avory werkt Ray Davies al een nieuwe nummers voor een nieuw album. Ook daarover laat hij open of Dave daaraan een bijdrage zal leveren. De reünie zal sowieso niet helemaal in de originele bezetting zijn, want bassist Pete Quaife overleed in 2010 aan de gevolgen van nierfalen.

Deel: