Volgens Rod Stewart komt er een reünie van The Faces als Ron Wood klaar is met de tournee van The Rolling Stones. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse krant The Kansas City Star. De reünie van de band uit de jaren ’70 is al regelmatig uitgesteld vanwege de drukke agenda’s van Rod Stewart en Ron Wood.

“Maar de bal ligt nu bij Ronnie. Want als The Rolling Stones nu stoppen met toeren, dan stoppen ze ook voor lange tijd. En als hij klaar is, dan ben ik ook beschikbaar”.

The Faces zijn in 1969 opgericht door toetsenist Ian McLagan, bassist Ronnie Lane en drummer Kenny Jones die uit The Small Faces kwamen. Daar kwamen Rod Stewart en Ron Wood bij. De band scoorde in de eerste helft van de jaren ’70 hits als ‘Stay With Me’, ‘(I Know) I’m Losing You’ en ‘Cindy Incidentally’. In 1975 verliet Ron Wood de band om zich bij The Rolling Stones te voegen. De band viel daarna uit elkaar, en Rod Stewart ging vervolgens verder als succesvol solo artiest.

In 2011 was er wel een reünietour van The Faces met Ron Wood, maar zonder Rod Stewart. Voormalig Simply Red zanger Mick Hucknall verving Stewart tijdens die tournee. Maar nu heeft ook Stewart interesse in een reünie van de band.

Deel: