Het Britse Indie gezelschap Spring Offensive brengt op 15 september hun debuutalbum ‘Young Animal Hearts’ uit. Op het album staat een single met een voor een Engelse band wel erg aparte titel: ‘Hengelo’. De vijfkoppige band is de nieuwste aanwinst uit de vruchtbare muziekscene van Oxford die eerder bands als Radiohead, Supergrass en Foals opleverde. Tussen het maken van documentaires, remixes, hun eigen videoclips en avant-gardistische interactieve kunst heeft de band tijd gevonden voor het opnemen van haar debuutalbum. De jaren hieraan voorafgaand heeft de band gebruikt voor het bijschaven van de tracks en het veelvuldig touren door de UK en Europa met o.a. Bastille, Local Natives, London Grammar, To Kill A King en Stornoway.

Het resultaat is een meer dan volwassen debuut dat staat als een huis. Fraai opgebouwde en toch toegankelijke nummers vol catchy gitaarlijnen, opzwepende ritmes, een donkere thematiek en originele en intelligente lyrics zorgen voor een knaller van een debuut. Luister maar eens naar de single ‘Hengelo’ dat gaat over de jongen uit Hengelo die uit het niets in Berlijn opdook met het verhaal dat hij daar door zijn vader in de bossen was grootgebracht. Driekwart jaar en een flinke mediahype later bleek dat de jongen het hele verhaal uit zijn duim gezogen had en Hengelo ontvlucht was wegens persoonlijke problemen.

Deel: