Exact 50 jaar na het beruchte optreden van The Rolling Stones in het Scheveningse Kurhaus, klonken er op vrijdag 8 augustus wederom dezelfde nummers uit het befaamde hotel. Het blues- en rockduo Spider & The Fly speelde namelijk de zelfde set als hun voorbeelden in 1964. Cleanhead John en Arjan de Bruijn spelen samen al vele jaren de muziek van The Stones en wilde het bijzondere optreden niet zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Zoals iedereen wel weet duurde het concert destijds slechts 4 nummers. Het publiek was zo door het dolle dat ze het podium bestormde maar ook flessen en vooral stoelen naar het podium gooiden. Het kostte 100 agenten en zelfs een stel paarden de grootste moeite om het publiek naar buiten te leiden.

Het publiek van afgelopen vrijdag bestond uit de jongeren van toen want de gemiddelde leeftijd was minimaal 55+ aldus Cleanhead John. Het grote verschil naast het goede gedrag van het publiek is natuurlijk dat de hele setlist gespeeld kon worden. De stoelen bleven vrijdag op hun plek en het publiek ging na afloop schuifelend zonder te morren naar huis. Het bleef nog lang rustig in het Kurhaus.

In het Kurhaus is een expositie te zien van het optreden met oa beelden van de repetitie en het drumstel van Charlie Watts van die dag. De NOS heeft ook een korte documentaire gemaakt van de beruchte dag in 1964.

Deel: