Alhoewel het maar twee jaar heeft bestaan is Front Line uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende rootsreggae-labels aller tijden. Virgin-oprichter Richard Branson begon op 10 maart 1978 samen met Sex Pistols-zanger John Lydon het Front Line-label en bracht in nog geen twee jaar tijd 26 singles en 46 albums uit van enkele van de grootste Jamaicaanse reggae-artiesten van die tijd.

De exclusieve 5-CD box ‘Front Line: Sounds Of Reality’ bevat het meest uitgebreide overzicht van de Front Line-catalogus tot nu toe. Op de box staan in totaal 92 nummers – waarvan een aantal nog nooit eerder is uitgebracht op CD – van artiesten als I Roy, Tappa Zukie, Culture, The Twinkle Brothers en Prince Far I. Ook is er een booklet met een voorwoord van John Lydon bijgevoegd, waarin de geschiedenis van het label wordt beschreven, ondersteund met uniek fotomateriaal. Ten slotte bevat de box vier klassieke posters uit de jaren’70.

Deel: