De Britse band London Grammar hebben hun optreden dat ze zouden gaan geven op het Lowlands festival in Biddinghuizen afgezegd. Zangeres Hannah Reid zou door een fikse verkoudheid problemen hebben met haar stem. Opvallend is dat ze vorig jaar om dezelfde ook al een optreden op hetzelfde festival moesten afzeggen.

De band laat weten: “We are very sorry to announce that we will not be performing at Lowlands as billed. Due to a lengthy touring schedule over the last year and a half, Hannah has suffered with vocal fatigue which has forced us to cancel, at last minute, a number of recent shows. In order to maintain Hannah’s voice and all of our well being, we have made the decision to withdraw from some of our upcoming festival performances. We are truly sorry for any inconvenience this causes and regret any disappointment of both our fans and festival organisers. Nevertheless we feel that our decision to reduce our workload is of great importance at this time. We hope you can understand and forgive us for the cancellation.”

Lowlands vind dit jaar plaats op 15, 16 en 17 augustus. De organisatie heeft al laten weten dat ze druk bezig zijn met het zoeken naar een vervangende act. Op 8 oktober geeft de band een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat optreden lijkt tot nu toe nog wel door te gaan.

Deel: