De Amerikaan Rob Zombie (echte naam Robert Cummings) is naast zanger van de band Rob Zombie (vanaf 1996) en daarvoor van de metalband White Zombie (1986-1996) ook nog schrijver en filmregisseur, van onder andere de films Halloween I en II. Zijn song ‘House of 1000 Corpses’ is de titelsong van de gelijknamige film. Een stap naar horrorpunk in de vorm van Rob Zombie is snel gemaakt.

Maar eerst krijgen we punk en metal. De in wit geklede mannen van Hounds spelen electropunkrock songs van hun in 2013 verschenen album ‘Begin Transmission’, met riffende gitaren en een flinke beat als resultaat. De Braziliaanse trashmetalband Soulfly staat als tweede geprogrammeerd voor deze avond, en speelt songs als ‘Roots Bloody Roots’, ‘Rise of the Fallen’ en ‘Back to the Primitive’ in één moeite achter elkaar door. Soulfly-zanger Max Cavalera (ex-Sepultura) is fan van voetbal en dat zullen we weten ook: halverwege de show heeft hij een oranje voetbalshirt aangetrokken, met achterop nummer 10 (Sneijder) en gooit hij een t-shirt het publiek in, dat daarna ‘Ole Ole Ole Soulfly’ mag gaan scanderen.

Bij de ombouw voor Rob Zombie verschijnen er drie microfoon standaarden met een ijzeren mannetje met lange armen voorop, wat mij erg doet denken aan een stuur van een Harley Davidson. Later in de show rijdt Rob Zombie rond met een microfoonstandaard met een skelet eraan. Rob danst wat af op het podium, en gaat 2 keer het publiek in, de eerste keer tijdens de drumsolo van drummer Ginger Fish (ex-drummer Marilyn Manson) om op de “barrier” te lopen, de tweede keer om over diezelfde “barrier” te klimmen en verder te zingen tussen het publiek in. Naast Ginger Fish staat er nog een ex-bandlid van Marilyn Manson op het podium, namelijk gitarist John William Lowery (aka John 5). Hij speelt een gitaarsolo waarvan de zaal stil wordt.

‘Venomous Rat Regeneration Vendor’ is het laatste en vijfde album van Rob Zombie, uit 2013, maar hij schijnt met een zesde plaat bezig te zijn. Van de vijfde plaat speelt hij onder andere de nummers ‘Dead City Radio and the New Gods of Supertown’, ’Teenage Nosferatu Pussy’ waar hij de show mee opent en ‘Ging Gang Gong De Do Gong De Laga Raga’, nog zo’n lekker lange titel. Van zijn periode in de band White Zombie zingt hij twee nummers, ‘More Human Than Human’ en ‘Thunder Kiss ’65’ waarvan de laatste nog eens herhaald wordt na de song ‘School’s Out’, een cover van Alice Cooper. Ook van Diamond Head speelt de band een cover: ‘Am I Evil?’ Nou nee, Evil ben je zeker niet, eerder een hyperactieve stuiterbal! Rob Zombie sluit zijn relatief korte show af met een cover van Grand Funk Railroad: ‘We’re an American band’, een goed en waar nummer, want ze zijn in Utrecht, het is een Amerikaanse band en het was een (horror)feestje!

Deel: