Bill Wyman, die 31 jaar lang bassist was bij The Rolling Stones komt in november met zijn Rhythm Kings naar Nederland. en hij neemt als speciale gast zangeres Mary Wilson, één van de zangeressen van The Supremes mee. De zangeres maakte jaren deel uit van het Motown-trio met Diana Ross en is er volgens critici alleen maar beter op gaan zingen. Zij is de enige die van het begin tot het eind lid van The Supremes is geweest.

Wie de Rhythm Kings zijn? Rolling Stones legende Bill Wyman kan kiezen uit een keur van topmusici. Wat te denken van Albert Lee (guitar, heeft o.a. gewerkt met Joe Cocker, Jackson Browne en Everly Brothers), Beverley Skeete (vocals, o.a. gezongen bij Elton John, Sting, Chaka Khan e.v.a.), Terry Taylor (guitar), Graham Broad (drums, o.a. gewerkt met BB King, Tina Turner en Stevie Wonder), Nick Payn (sax), Frank Mead (sax), Geraint Watkins (keyboard, o.a. gewerkt met Sting, Mark Knopfler, Eric Clapton en Tom Jones) en Georgie Fame (organ, o.a. gewerkt met Van Morrisson, Eric Clapton en Joan Armatrading).

Deze all-star band weet op sublieme wijze klassiekers uit de Rhythm and Blues, Soul en Rock n Roll zoals ‘You Never Can Tell’, ‘I Put a Spell on You’ en ‘Honky Tonk Women’ neer te zetten. Een unieke band dankzij de topmuzikanten én de grote verscheidenheid aan muziek die zij ten gehore brengen.

Bevestigde concertdata
1 november: Theater Markant, Uden
2 november: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
3 november: Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
5 november Theater aan de Schie, Schiedam
6 november: Melkweg, Amsterdam
7 november: Martiniplaza, Groningen
11 november: Luxor Live, Arnhem
12 november Muziekcentrum, Enschede
14 november: Rabo Theater de Meenthe, Steenwijk

Deel: