De Lokerse feesten is misschien wel het leukste en gezelligste stadfestival van Belgie. Het festival is gestart in 1975 door een aantal gasten die de Lokerse kermis te saai vonden. Zij wilden festiviteiten waardoor de Lokeraar zijn vakantie thuis kon vieren zonder het risico te lopen op verveling. En dat is gelukt. Een snelle rekenaar heeft al gauw door dat dit jaar een jubeleum is, namelijk de 40e editie.

Door de jaren heen heeft het festival veel grote en bekende acts te gast gehad, zoals; Snoop Dogg, Simple Minds, the Cure, Sisters of Mercy, Iggy & the Stooges, Madness, Sex Pistols, Golden Earring, Motley Crue, Deep Purple, Sinead O’Connor, Blink 182 en Neil Young. De laatste twee zijn er dit jaar ook. Met een capaciteit van maximaal 15.000 bezoekers is het knus en gezellig op het gastvrije festivalterrein aan de Grote Kaai in het centrum van Lokeren. Vorig jaar kwamen er in totaal 125.000 bezoekers over de 10 dagen. Dat gaat dit jaar ook wel lukken gezien de zeer interessante programmering met onder andere: Amy Mac Donald (2 aug), Motorhead/Within temptation (3 aug), Triggerfinger (4 aug), Neil Young & Crazy Horse (5 aug), Patti Smith/Novastar (6 aug), Blink-182 (7 aug) en 50 Cent (8 aug).

De naam Lokerse feesten geeft aan dat er meer is dan alleen het grote muziekfestival. Het is feest in de hele stad. Kleinere gratis feesten zijn de Fonnefesten http://www.fonnefeesten.be en Polifonics, waarvan laastgenoemde dit jaar ten onder is gegaan aan hun eigen succes. De kosten werden te hoog om 1.500 mensen te herbergen in relatie tot de drankomzet. De Fonnefeesten gaan wel gewoon door. Pak de voiture en ga eens een dag of meer naar onze zuiderburen.
De voorverkoop is inmiddels gestart, Tickets kosten tussen de 25,- en 40,- euro per dag. Voor 140,- euro heb je een 10 dagen ticket.

Deel: