Elke twee jaar heeft Conincx Pop, net als alle andere organisaties die in juni/juli een evenement organiseren, te maken met een voetbalkampioenschap. Een jaar is dat het EK en dan twee jaar later het WK en in dat ritme gaat het voort. Nu hebben ze te maken met het WK in Brazilië en het grote risico dat ons Oranje speelt op de dag dat Conincx Pop plaatsvindt. Dit jaar valt het optreden van Hallo Venray mogelijk samen met de kwartfinale die Oranje speelt in het verre Brazilië.

Muziek versus voetbal. Ze maken hier in ieder geval geen wedstrijd van en wel om de doodeenvoudige reden dat het een ongelijke strijd is. Als kleinschalig gratis festival leggen ze het altijd af tegen de massahysterie van een voetbalevenement op mondiaal niveau, laat dat duidelijk zijn. Schuiven met de datum is ook geen optie bij een overvolle kalender en daarbij, het publiek weet inmiddels wanneer Conincx Pop is; de eerste zaterdag in juli.
Als Oranje de achtste finale niet wint dan bewijzen ze een dienst en zal Hallo Venray niet hoeven te spelen ‘tegen’ Oranje. Dan is het één – nul voor ons. Spelen ze wel op 5 juli dan is het winst voor Oranje en dragen we het verlies. Of het een gelijkspel wordt ligt aan de trouwe bezoekers die muziek verkiezen boven een potje voetbal. Op die laatste groep mikken ze en nodigen ze dan ook heel graag uit.

Dan hang je toch gewoon een scherm op, is een veelgehoorde reactie, maar dat is nog niet zo eenvoudig. De meerkosten, de huur van de schermen, de betaling van de rechten van vertoning en het extra inhuren van beveiligers, dat mogelijk wordt opgelegd, wegen absoluut niet op tegen het aantal meer bezoekers die mogelijk, door de aanwezigheid van een scherm, toch naar Conincx Pop komen. Daarbij is het respectloos naar de spelende band, hier Hallo Venray, als je de bezoekers die toch komen (voor de muziek) in de verleiding brengt om naar voetbal te gaan kijken! Conincx Pop koerst op onze eigen kracht, iets dat ze al 32 jaar doen, en al heel wat kampioenschappen overleeft, we zien het op 5 juli!!

De 9 bands die op zaterdag 5 juli ‘acte de presence’ zullen geven zijn de volgende:

14:30 – 15:10 uur: TUBELIGHT uit Diest met een volstrekt eigen sound waarbij psychedelische rock met noise en shoegaze wordt gemengd.
15:30 – 16:10 uur: PENDEJO uit Roermond met stevige Spaanstalige stoner rock.
16:30 – 17:20 uur: THE HYPNOTIC EYE uit London gaan met gejaagd garagerock, flowerpunk en psychedelica een geslaagd huwelijk aan.
17:40 – 18:30 uur: Holy Mountain uit Schotland; een psychedelische rockband.
18:50 – 19:40 uur: MY BABY uit Amsterdam die hun muziek omschrijven als ‘delta, trance, Louisiana, dub, indie funk’.
20:00 – 20:50 uur: GALLON DRUNK uit London laten een verscheidenheid aan invloeden horen, van punk tot blues en jazz, en is bekend om hun donkere sound.
21:10 – 22:00 uur: JC BROOKS AND THE UPTOWN SOUND uit Chicago met een combinatie van elementen uit funk, soul, indie rock, punk en post-punk waarmee ze een unieke kijk op het soul genre presenteren.
22:20 – 23:10 uur: HALLO VENRAY uit Den Haag met hun eigen alternatieve gitaarrock.
23:30 – 00:30 uur: DUB PISTOLS uit London met dub music, hip hop en big beat.

Al dit alles mag je gratis bewonderen op de 32ste editie van Conincx Pop op zaterdag 5 juli aan de Maas in Elsloo Lb..
Aanvang 14:00 uur.
Presentatie: Guus Clemens

Deel: