Nog een kleine 40 dagen te gaan dan is het weer zover, dan wordt het 26e DOUR Festival gehouden. De verlossende dag nadert met rasse schreden. Binnen enkele dagen beginnen we het Plaine de la Machine à Feu om te toveren tot een grote stad – klaar om tienduizenden inwoners te verwelkomen. Deze week zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de programmering van het festival. Zo zijn Gramatik, Cid Rim, Skindred en The Catharsis toegevoegd aan de line-up, terwijl Ta-Ku, Thick As Blood en Death Angel hun tournees, en dus het optreden op DOUR, hebben geannuleerd

Na zijn set in de Boombox vorige zomer, zal Gramatik dit jaar zijn nieuwe live show komen voorstellen! Cid Rim, nieuwe Oostenrijkse sensatie, vervangt Ta-Ku, die heel z’n Europese tour heeft geannuleerd. Cid Rim brengt een live set die hiphop en experimentele elektronica mixt, zaterdagavond op het DJ Lefto-podium. Skindred vult de leegte in die Death Angel achterliet, op de Cannibal Stage zondag. Zij stellen ons hun nieuwe album voor. Thick As Blood cancelt hu, Europese tour en zullen dus niet spelen op de Cannibal Stage, zaterdag 19 juli. Zij worden vervangen door The Catharsis.

Eerbetoon aan DJ RASHAD
DJ Rashad zou normaal gezien komen spelen op Dour, donderdag 14 juli 2014, maar is helaas van ons heen gegaan ten gevolge van gezondheidsproblemen. We hebben aan Ashes57, lid van het Rashad-collectief, gevraagd om een exclusieve T-shirt ter nagedachtenis te ontwerpen. Deze zal als limited edition verkocht worden gedurende het festival. Alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de familie van DJ Rashad. DJ Spinn, ook gepland op die avond, zal niet langer spelen.

Deel: