Op zaterdag 19 juli vindt de achtste editie van het Jam de la Crème Festival plaats op het Zuiderstrand in Den Haag. Het festival dat zeven jaar geleden begon als een Haags vriendenfeestje, groeide uit tot een opvallend jamsessie-fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Dit jaar vindt het Jam de la Crème festival plaats in en rond Strandpaviljoen ZUID, waar twee podia, vele artiesten en bands, DJ’s en kunstenaars je mee zullen nemen op avontuur van avondzon tot ochtendglorie.

Line-up
De eerste bandnamen zijn bekend! Het indierock duo Bombay Show Pig gaat sinds de release van haar debuutplaat Vulture/Provider keihard in binnen- en buitenland. Na tours in Amerika en Zuid-Afrika en tussen de shows in Frankrijk en Belgie door, werken Linda van Leeuwen (drums/zang/keys) en Mathias Janmaat (gitaar/zang) momenteel aan hun langverwachte tweede album en maken ze tijd voor een exclusieve Nederlandse show op Jam de la Crème Festival! Orgel Vreten staat voor twee stokoude hammondorgeltjes uit de jaren vijftig, een gedreven ritmesectie en een onderlinge rivaliteit waar zelfs Nederlandse politici een puntje aan kunnen zuigen. Toetsenvirtuozen Robin Piso (DeWolff) en Thijs Schrijnemakers (Wende Snijders, Stereo) gaan elkaar behoorlijk te lijf op het podium en nemen ieder optreden speciale gasten mee.

Stefany June stal in eerdere Jam de la Crème sessies al de show met haar bijzondere stem en energieke performance. Op het Jam de la Crème Festival speelt Stefany met haar volledige band een set in het zelfbenoemde genre van animalistic indie pop music.Hallo Venray heeft met haar dertiende album Show een nieuw meesterwerk afgeleverd. De band die in 1987 begon met spelen in het landelijke kraakcircuit heeft zich door de jaren heen niet alleen bewezen maar ook altijd doorontwikkeld. In de huidige vorm wordt het experiment niet geschuwd en zijn als vanouds invloeden van Neil Young, Velvet Underground en The Beatles terug te horen.

Jam de la Crème Sessies
In Jam de la Crème staan muzikanten uit alle hoeken en gaten voor één keer met elkaar op het podium. Vanuit de hele Nederlandse muziekscene komen artiesten samen om een avond lang te jammen. Jam de la Crème zoekt steeds naar combinaties van bekende en getalenteerde muzikanten uit alle denkbare genres die leiden tot grenzeloze en unieke optredens waarbij het publiek getuige is van muziek die in het moment wordt gemaakt. De sessie line-up van het aankomende Jam de la Crème Festival wordt in de loop van de komende weken bekend gemaakt op www.jamdelacreme.nl en via de social media.

Naast het jaarlijkse eigen festival zette Jam de la Crème de afgelopen jaren ook onvergetelijke sessies neer op festivals als Sziget (Boedapest – Hongarije), Oerol (Terschelling) en Life I Live Festival (Den Haag). In eerdere sessies speelden bandleden van onder meer Splendid, Taymir, Qeaux Qeaux Joans, Blaudzun, Chef’ Special, Di-Rect, Janne Schra, Skip&Die, John Coffey, Kraak&Smaak, The Deaf, Beef, Kyteman en Typhoon mee.

Info Jam de la Crème Festival 2014:
Zaterdag 19 juli 2014 | Jam de la Crème Festival | 20:00 – 04:00
Strandpaviljoen ZUID, Wieringsepad, strandslag 11 – Den Haag/Scheveningen
Tickets via www.jamdelacreme.nl | VVK: € 12,50 | ADD: 15,00 |

Deel: