De 19e editie van Brutal Assault wordt gehouden tussen 6 en 9 augustus 2014 in het oude legerfort Josefov in Tsjechië. De combinatie van een wereldwijde selectie van extreme muziek genres en het historische gebied van het oude legerfort is uniek. Een marathon van extreme muziek biedt het beste van verschillende metal genres, in totaal meer dan 90 bands van over de hele wereld. Dit allemaal in 4 dagen.
De headliner dit jaar is de machtige thrash metal band Slayer! Voor veel fans is Slayer de meest invloedrijke metal band ter wereld en de organisatie is erg blij om ze te mogen verwelkomen als de headliner van Brutal Assault 2014.

De line-up (onder voorbehoud): Amon Amarth – Aosoth – Architects – Arsonists Get All The Girls – August Burns Red – Benediction – Blindead – Bring Me The Horizon – Broken Hope – Brutality Will Prevail – Children Of Bodom – Chthonic – Church Of Misery – Combichrist – Converge – Cripper – Crowbar – Cruachan – Dew Scented – Down – Enthroned – Feastem – Fleshgod Apocalypse – Gehenna – God Is An Astronaut – Gorguts – Grandexit – H2o – Hacktivist – Hail Of Bullets – Havok – High On Fire – Ignite – Impaled Nazarene – In Mourning – Inquisition – Iwrestledabearonce – Jesu – Katatonia – Khold – Krabathor – Krakow – Manegarm – Manes – Martyrdod – Mgla – Misery Index – Modern Day Babylon – Mors Principium Est – My Dying Bride – Nervecell – Nightfall – Obituary – Okkultokrati – Onslaught – Pentagram Chile – Pyrexia – Red Fang – Repulsion – Ringworm – Satyricon – Schirenc Plays Pungent Stench – Severe Torture – Shining – Sick Of It All – Skeletonwitch – Sodom – Soilwork – Strife – Suffocation – Terrorizer – Tesseract – Texas In July – The Agonist – The Devin Townsend Project – The Ocean – Unleashed – Venom – Worship

Het festival vindt plaats in het Fort Josefov (op circa 130 km van Praag) en er is van alles te doen.
Op het middenplein staan twee stages. De Natural Stand, een plek voor mensen die het festival van boven wil zien, vindt je tegenover de 2 stages. De organisatie noemt het ‘natural stand’ omdat het doet denken aan een klif.
Van honger of dorst zullen de bezoekers niet omkomen, er zijn tientallen stands met verschillende soorten voedsel voor carnivoren, vegetariers, en veganisten, en tapbier is er zelfs van 5 verschillende merken!
In het fort, slechts een kleine wandeling vanaf het middenplein met de 2 stages vindt je Greenfield, een plek voor ontspanning wanneer je even wilt ontsnappen aan de geluidsterreur. Het is een plek waar je je batterijen kan opladen. Hier is ook de monster Metal Market met meer dan 60 winkels en, last but not least, Horror Cinema House met B-klasse horror films.

De camping is circa 300 meter vanaf het festival op een grasveld. De camping plek heeft ook een VIP Camp, omringd door een hek, met toiletten, wasbakken en een opbergplek exclusief voor inwoners van het VIP camp, en een gratis 3-day pass voor de natural stand, en douches in het camping gebied. VIP camp is 24 uur per dag bewaakt vanaf woensdag 6 tot zondag 10 augustus. Op circa 500 meter vanaf de camping is bij de rivier een 24 uur per dag bewaakte parkeerplaats, maar parkeren kan ook gewoon in de straten van Josefov.

Het fort biedt ruimte aan circa 15.000 personen. Omdat het festival elk jaar meer en meer bekijks krijgt, is het zaak om je ticket ruim op tijd aan te schaffen. Voor meer informatie over tickets, bands, camping, accommodatie etc. kun je terecht op www.brutalassault.com

Deel: