Van 16 t/m 17 mei vindt de eerste editie van het Boost Festival plaats in Enschede. Het festival speelt zich af in het centrum van Enschede en zal de stad voor 2 dagen vullen met muzikanten en muziek. Boost is een showcase festival waar muzikaal talent de mogelijkheid krijgt zich te presenteren aan de professionele muziekindustrie.

Dit nieuwe initiatief van Productiehuis ArtEZ sluit naadloos aan op het FC Pop project van Popcentrum Metropool in Hengelo. FC Pop is een talentontwikkelingsproject voor regionale acts. Popcentrum Metropool werkt hierbij samen met Boost, zowel op promotioneel vlak als inhoudelijk. Zo geven Villa Zeno en SkunkFunk namens FC Pop op Boost Output op 17 mei acte de présance en spelen er talrijke andere acts die via de ArtEZ-connectie al eerder hun debuut maakten op de planken van ons Paradijs. Enkele onder hen zullen tijdens het festival afstuderen door middel van een live concert.

Maar Boost is meer dan een showcase/ afstudeer- festival; onder de titel Boost Input kun je als muzikant feedback krijgen van professionals uit de muziek-business. Je kunt bijvoorbeeld je demo laten horen aan de boeker van Bløf, Chef’s Special of Alain Clark en je project bespreken met de manager van Snowstar Records. Ook kun je de studio van het Conservatorium in om een track op te nemen en zijn er masterclasses.

Deel: