De basis voor dit album werd gelegd tijdens een cruise, waar zangeres Anne Chris en toetsenist Daan Herweg een week samen optraden. Deze samenwerking beviel kennelijk zo goed dat zij besloten een album op te nemen. Het resultaat, “Just Kissed The Sun” mag gehoord worden. De band bestaat verder uit bassist Kasper Kalf en drummer Jasper van Hulten en voor gitarist Bas van der Wal en saxofoniste Tineke Postma zijn er gastrollen.

ChrisAnne JustKissedTheSun_cHet album bestaat uit twaalf songs, waarvan er tien zelf zijn geschreven. Joe Jacksons “Stepping Out” en het van Pat Benatar bekende “Love Is A Battlefield” zijn de beide covers. De vrolijke titel “Just Kissed The Sun” is representatief voor de sfeer van het album; het zijn twaalf vrolijke jazzy songs. Naast de soepele stem van Anne is de hoofdrol weggelegd voor de toetsen van Daan Herweg, die voor een gedegen begeleiding zorgt en lege plekken smaakvol opvult. Luister hiervoor maar eens naar “In This Green Field” en “Everlasting Springtime”. Interessant zijn de jazzy uitvoeringen van “Love Is A Battlefield”, de enige song met gitaarbegeleiding, en Joe Jacksons “Stepping Out”, waarvan laatstgenoemde het er m.i. het beste uitkomt. Mijn favoriete songs zijn de ballad “Naked” en het aanstekelijke swingende “Keep On Walking”.

Anne Chris is een goed verteller van kleine verhaaltjes en haar stem heeft de flexibiliteit om als extra instrument te worden ingezet. Met “Just Kissed The Sun” heeft zij een leuk en vrolijk derde album uitgebracht. (O Twenty Records) (7,5/10)

1. Mirrorman
2. In This Green Field
3. Love Is A Battlefield
4. Keep On Walking
5. Everlasting Springtime
6. Still
7. Natural
8. Naked
9. Stepping Out
10. Rise And Fall
11. Alphabet Of You
12. Just Kissed The Sun

 

Deel: