Iedere derde donderdag van de maand haalt BIRD in Rotterdam de Zuid-Amerikaanse warmte in huis met een nieuwe reeks Salsa Meets Jazz Sessions onder leiding van drummer Mark de Jong. Voor de editie van donderdag 19 juni heeft hij The Latin Side of Weather Report uitgenodigd.

Mark speelde met een groot aantal artiesten in de Nederlandse en Belgische latin- en jazzscene en ook internationaal heeft hij met een flink aantal grootheden gewerkt.
Voor de Salsa Meets Jazz Sessions wordt iedere editie een nieuwe huisband samengesteld en zijn alle aanwezige muzikanten uiteraard van harte welkom om het podium met de band te delen.

Voor deze editie heeft Mark The Latin Side of Weather Report uitgenodigd, een gelegenheidsformatie die stukken speelt uit het repertoire van de legendarische jazzrockgroep Weather Report. Weather Report werd in de jaren zeventig wereldberoemd door een voor jazzbegrippen compleet nieuwe koers in te slaan. Door drummer Alex Acuña en percussionist Manolo Badrena is de muziek ook door latin beïnvloed. Deze avond staat die latin side centraal.

Deel: