Woensdag 21 mei is het laatste latin optreden van dit seizoen in Stadscafé de Observant in Amersfoort. Voor deze woensdag is het spannende trio MULIX uitgenodigd. De aanvang is 20:30 uur en de toegang gratis. MULIX is oud Maya voor krulhaar. Pablo Reyes en zijn trio verstaan de kunst om de rijke Zuid-Amerikaanse sound naadloos en logisch te verbinden aan klanken en ritmes uit het Midden-Oosten. Vanuit een grote liefde voor hun individuele achtergrond – die varieert van Mexico tot aan Turkije – experimenteert Reyes samen met Bambam Rodriguez (bas) en Ulas Aksunger (percussie) met stijlen en speeltechnieken. Dit resulteert in eigen composities, poëtische teksten, tuimelende melodieën en virtuoze ritmes die elkaar vaak razendsnel afwisselen en soms ook onverwacht dromerig klinken.

Afkomstig uit Mexico/Brazilië, Venezuela/België, Turkije/Duitsland, en met New York én Rotterdam als thuisbases vormt dit gezelschap de belichaming van de term ‘wereldmuziek.’ Het publiek wordt getrakteerd op een verrassende mengeling van latin, jazz, impro, rock en world. Het trio heeft inmiddels twee albums op zijn naam staan, ‘Hojarasca’ en het onlangs uitgebrachte ‘Molino de Viento’.

Deel: