Vrijdag 9 mei 2014 gaven Nick en Simon een spetterend en exclusief clubconcert in de Effenaar. Het bekendste duo van Nederland stond gisteren op het poppodium om hun grootste nummers te zingen onder leiding van de Marcel Fisser Band. Maar voor het zover was mocht zangeres Jacky het voorprogramma verzorgen.

Jacky is geen onbekende in de country hoek van Nederland. Maar liefst 6 keer won ze bij de Dutch Country Music Association de prijs voor beste countryzangeres van Nederland. Vorig jaar kwam haar debuutalbum uit via het label van Jan Smit (VoSound Records) waar ze authentiek op rockt. Ze wist de sfeer er voorafgaande aan het concert al goed in te krijgen door variërend eigen nummers en andere bekende nummers te zingen. Zichzelf begeleiden op gitaar leek geen probleem en Jacky trok de aandacht van het publiek. Veel positieve reacties in de zaal en de laatste concertgangers druppelen binnen. In een half uur heeft Jacky laten horen tot een spatzuivere stem te beschikken en veel meer in huis te hebben. Ik weet zeker dat we nog veel van haar zullen gaan horen.

Na een korte break was het dan toch echt tijd voor de Volendamse ‘helden’. In de grootste hallen, concertreeksen in voetbalstadia en tegenwoordig treden zij ook op in Duitsland, maar vanavond in De Effenaar in Eindhoven. Onder een luid applaus kwamen Nick en Simon op en zongen natuurlijk hun grote hits. ‘Rosanne’, ‘Julia’ en ‘Pak Maar Mijn Hand’ passeerden de revue. Maar ook kleine uitstapjes werden gemaakt. Zo bleken ze ineens ook te kunnen rappen en maakten leuke varianten op al bestaande nummers. Contact met het, jonge, publiek in overvloed wat natuurlijk zorgde voor vlinders in de buiken voor een aantal bezoekers. De mannen wisten er zoals vanouds een feest van te maken. Zelf lieten ze weten ook erg genoten te hebben; “Bijna thuis na een heerlijke avond in Effenaar in E’hoven! Ik denk dat ik nog lang niet kan slapen! Wow! Jullie waren geweldig!! SK”

Wil je ook wat langer van Nick en Simon genieten in een intieme setting? Gisteren lieten we weten dat de voorverkoop voor de theatertour ‘Herinneringen’ van start is gegaan. De mannen zullen van februari ’15 tot juni ’15 meer dan 40 theaters aandoen.

Deel: