De female fronted symfonische metalband Epica met frontvrouw Simone Simons gaat weer optreden, na een jaar uitgetrokken te hebben voor het opnemen van hun nieuwe album ‘The Quantum Enigma’. Het groots gevierde 10-jarige ‘Retrospect’ jubileum in het Klokgebouw te Eindhoven is al weer een jaartje achter ons, dus we zijn wel toe aan een nieuw feestje! Want dat is een live-optreden van Epica, een mooi feestje! En waar kun je dat beter vieren dan in het Brabantse poppodium 013 in Tilburg? Op woensdag 30 april presenteert Epica daarom haar kersverse album aan haar grote schare fans!

Het nieuwe album ‘The Quantum Enigma’ bevat 13 songs en is opgenomen door producer Joost van den Broek in de Sandlane Recording Studios, bekend om de opname van o.a. geweldige drumpartijen. Dit album belooft hiermee zwaarder en moderner te zijn dan ‘Retrospect’, het vorige album van Epica. Woensdag gaan we het album live horen, ik ben erg benieuwd! Het album zelf is officieel nog niet uit: in Europa komt het album op 2 mei uit, in Groot Brittannië op 5 mei en op 6 mei is Amerika aan de beurt. Maar uiteraard is er de mogelijkheid om deze bij concert zelf te kopen.

Voor de show in Tilburg zijn naast gewone tickets ook 2 Epica pakketten te koop:
– Pakket 1 bestaat uit een ticket + gesigneerde cd (€ 42,00 early bird, € 45,00 regulier);
– Pakket 2 bestaat uit een gesigneerde cd + goodie bag (limited edition t-shirt, vlag, lanyard, VIP laminate en poster) (€ 75,00 early bird, € 80,00 regulier).
De pakketten zijn te koop op de website van 013 en kunnen op vertoon van het ticket worden opgehaald bij 013 op de avond van het concert.

Na hun optreden in Tilburg gaat de band direct verder Europa in, naar o.a. Turkije, Polen, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Portugal, om voor de festivals Pinkpop (7/6) en Parkpop (29/6) weer even terug te keren op Nederlandse bodem.

Deel: