Op 27 april doorbreekt het Belgische The Sedan Vault een stilte van zes jaar met de release van ‘Minutes To Midnight’. Het derde album van de band verschijnt in Nederland via Suburban Records. In 1992 zagen de drie gebroeders Meeuwis zich verenigd door één doel: een Guns ‘n Roses coverband. Meer dan 20 jaar later bevinden de heren zich vlak voor de release van hun derde album, opgenomen en geproduceerd door Richard Woodcraft (Radiohead, Last Shadow Puppets, Arctic Monkeys, Duffy), die The Sedan Vault afgelopen zomer uitnodigde in de befaamde RAK Studios.

Het resultaat is dus ‘Minutes To Midnight’. Tien sterke songs waarmee de band zich wederom doet gelden als dé vreemde vogel van de Belgische muziekscene, al is de combinatie van emo, indie en electronica enigszins toegankelijker dan de voorgaande twee albums. In 2006 kwam The Sedan Vault met hun debuutalbum ‘Mardi Gras Of The Sisypha’. Twee jaar later volgde ‘Vanguard’, waarmee de band o.a. Lowlands, Pukkelpop, Dour en Eurosonic/Noorderslag aandeed. Daarna werd het stil. In de zomer van 2013 verbrak de band, inmiddels tot drietal gereduceerd, de stilte op Pukkelpop.

Op 27 april presenteert de band het album live in Ancienne Belgique in Brussel en toert vervolgens door Nederland als support van Customs.

Live dates NL
25.4 De Nieuwe Nor, Heerlen
9.5 Melkweg, Amsterdam
23.5 Paard Van Troje, Den Haag
6.6 Metropool, Hengelo

Deel: