Op 13 maart 2014 vond in de Amsterdamse AIR de XITE Awards uitreiking plaats. Het was de tweede keer dat de Awards werden uitgereikt, in 2013 waren de grote winnaars Gers Pardoel & Sef met de single ‘Bagagedrager’. Hiervoor mochten ze de XITE O.D. Award – Most Wanted Award mee naar huis nemen. Dit jaar kon er gestemd worden in de categorieën Best Pop, Best Hip Hop, Best Dance, Best Collab, Best Music Video, Best Male, Best Female, Kickstart Award en Streetteam Award.

De grote winnaar van editie 2014 is Yellow Claw geworden. Tesamen met Rochelle sleepten ze twee awards in de wacht in de categorie Best Collab en Best Music Video. De band Mainstreet beet het spits af met het in ontvangst nemen van de Streetteam Award. Deze werd uitgereikt op speciale Streetteam boot die richting de XITE Awards vaarde.

Verder vielen B-Brave (Kickstart Award), Eva Simons (Best Female), Mr. Probz (Best Pop), The Opposites (Best Hip Hop), DVBBS (Best Dance) & Mr. Polska (Best Male) in de prijzen, Krystl won de Best Dressed Female Artist Award.

Deel: