Toen ik van Clare vernam dat haar nieuwe album binnenkort zou verschijnen moest ik hem natuurlijk hebben. Zeker nadat ik zo lovend was geweest over haar vorige cd “Dust And Bones”. Binnen enkele dagen lag dan ook “Butterflies” op de virtuele map met het commentaar van Clare erbij dat dit heel anders is en niet kan worden vergeleken met de al genoemde vorige cd.

FreeClare Butterflies_cEn dat “Butterflies” heel anders is geworden mag rustig een understatement worden genoemd. Het rauwe en elektrische is er van af. Nu is het de beurt aan de akoestische gitaren en lieflijke zang. Maar het is zeker niet te zoetsappig; de stijl is gewoon anders. Van bluesrock naar luisterliedjes. Wat wel gebleven is zijn de persoonlijke teksten, geschreven uit de eigen ervaringen van Clare. Nummers als “For My Child” en “He’s Your Brother”, die over haar kinderen gaan en over haar ouders zingt ze in “My Dad” en “Sixty Years Young”. Zij ziet dit album als een muzikaal dagboek. Clare is een uitstekende gitariste, wier stijl mij af en toe doet denken aan die van Davy Graham. Ze heeft het hele album alleen opgenomen, dus ook de tweede gitaar, tweede stem en percussie e.d.

Voor hen die Clare Free al kennen moeten gewoon even haar vorige cd’s vergeten. Ook dit is een album met smaakvolle songs en knappe, persoonlijke teksten. Voor meer informatie en de aanschaf van de cd: www.clarefree.co.uk (eigen beheer) (7,5/10)

Deel: