De skyline van Graspop Metal Meeting, in het Belgische Dessel, zal er dit jaar iets anders uitzien. Mainstage 1 en Mainstage 2 komen pal naast elkaar te staan, samen goed voor 100 meter muziekplezier! Een extra hoofdpodium betekent een extra headliner voor elke festivaldag! Headliners voor de eerste festivaldag zijn Avenged Sevenfold en Sabaton. Op zaterdag staat Volbeat geprogrammeerd als headliner op Mainstage 1. De headliner voor Mainstage 2 wordt binnenkort bekend gemaakt. Black Sabbath en Megadeth sluiten de laatste festivaldag af.

Marquee 2, die sinds 1998 een vaste stek had op het festival, is geschrapt. Marquee 1 krijgt dus vrij spel op de festivalweide en heet voortaan gewoon Marquee. Nog nieuw voor de festivalweide is het grote overdekte terras met een wifi-hotspot.

De Metal Dome wordt, zoals het sinds jaren de traditie is, weer the ‘place to be’ in de Metal Plaza voor al wie eens stevig wil doorzakken. Overdag kun je er terecht voor de intieme(re) acts. Rond middernacht wordt de tent omgetoverd tot een metaltempel, waar je kunt feesten tot in de vroege uurtjes. Aan de vooravond van het festival, op donderdag 26 juni, vinden de RedBull Bedroom Jam en de top 100 plaats.

Deel: