SugarBoy AllYouCanEat_c2Deze nog jonge band verovert niet alleen Nederland stormenderhand, maar maakt ook de buitenlandse podia onveilig. In hun relatief korte bestaan waren zij al de winnaars van de Dutch Blues Challenge in 2012. Zij eindigden hoog in de European Blues Challenge en wisten tot de halve finale door te dringen bij de International Blues Challenge in Memphis. Sinds ik ze vorige jaar in januari voor het eerst heb zien optreden heb ik de band gevolgd en ik ben verheugd dat binnenkort hun eerste album verschijnt.

De band, die bestaat uit zanger/harmonicaman Boy Vielvoye, gitarist Ronnie Guérin, bassist Vinnie Guérin en drummer Frankie Duindam, speelt een veelvoud aan stijlen. Het album is in vier dagen tijd opgenomen en de dertien songs erop zijn allemaal van eigen hand. Er wordt net zo makkelijk van Chicagoblues naar jumpblues, rock ’n roll, boogie en funk geschakeld. Maar de nadruk ligt voornamelijk op opwekkende en vlotte melodieën in het rock ’n roll/jumpblues-stramien. Luister maar eens naar ‘It Won’t Be Long’, ‘Stop The Fussin” en ‘Split Second’. Knappe jongen die dan nog stil kan blijven zitten.

Als de mannen van Sugar Boy & The Sinners zo doorgaan komen ze er wel. Ze zijn in ieder geval goed op weg en ik denk dat dit album daarbij zeker zal helpen. (7,5/10) (eigen beheer)

Deel: