De Eindhovense stoner/sludge formatie Komatsu speelde zich in 2013 goed in de kijker, zowel in binnen- als buitenland. De hard werkende band verzorgde onder andere een succesvol optreden op Speedfest, alwaar John Garcia (Vista Chino, ex-Kyuss, Hermano etc.) de band vergezelde bij de Slo Burn cover ‘July. Daarnaast bracht de band een split-EP uit met de Engelse rockers van Desert Storm én verzorgde diverse succesvolle optredens en tourtjes binnen Europa. Na de lovende recensies van het debuutalbum ‘Manu Armata’ wordt dit album nu ook in Zweden uitgebracht, via Ozium Records.

Na het opnemen van een gelijkgenaamde EP in 2011, duikt KOMATSU eind 2012 de Pop-Ei Studio in voor de opnames van ‘Manu Armata’. Achter de knoppen zit niemand minder dan producer Theo van Rock, die in zijn roemruchte carriere samenwerkte met grote acts als Tool, Rollins Band, Red Hot Chili Peppers en Ween. Hem lukte het om het zware, stuwende en kenmerkende geluid van Komatsu vast te leggen én het toegankelijk en open te laten klinken. In elf nummers passeren krachtige en vuige stoner riffs, rauwe zang, slopend drumwerk, compromisloze instrumentale nummers én samples. De plaat sluit af middels een ingetogen en melancholische afsluiter. De CD wordt in Nederland uitgebracht door Suburban Records en het kersverse Eindhovense platenlabel Lighttown Fidelity brengt het fraai vormgegeven album uit op vinyl.

Na haar succesvolle tour in Engeland (december 2013) reist de Eindhovense stonermoloch begin 2014 af naar Zweden, waar de band vier optredens zal geven. Op donderdag 6 februari 2014 presenteert KOMATSU haar debuutalbum op feestelijke wijze aan fans en pers in Harry B. James te Stockholm.

Tourinfo Zweden:
02-06 Harry B. James / Stockholm
02-07 Glada Ankan / Karlstad
02-08 Belsepub / Goteborg
02-09 Club Adrian / Uddevalla

Deel: