In poppodium de Vorstin is het deze zaterdagmiddag weer afgeladen vol voor weer een aflevering Tros Muziekcafe, gepresenteerd door Daniel Dekkers en live uitgezonden op radio 2. Artiesten die optreden, zijn Dutch Groove, Julia van der Toorn en Frank Boeijen.

Dutch Groove
Lara Kowsoleea is de huidige leadzangeres van deze soul en funk formatie bestaande uit een aantal topmuzikanten uit diverse hoeken. Echter zij is verhinderd, en nu neemt zangeres Willemijn van Helden het van haar over. Bijzonder is de toezegging van drummer Jamal Thomas om deel uit te maken van deze formatie. Jamal trad 16 jaar op met de band van funk-saxofonist Maceo Parker. Dutch Groove heeft recent een nieuwe tweede single uit genaamd Summer Groove.

Julia van der Toorn
Het debuutalbum van Julia, winnares van The Voice of Holland 2013, is afgelopen week uitgekomen. De plaat draagt haar naam als titel en bevat de liedjes die Julia tijdens haar deelname aan de talentenshow vertolkte zoals het lied Wrecking Ball van Miley Syrus, maar ook covers van Britney Spears en Rihanna. Het album bevat ook enkele nieuwe covers akoestisch uitgevoerd, zoals Waiting All Night (Rudimental ft. Ella Eyre) en Empire State Of Mind (Alicia Keys). Naast Julia zelf, gezeten op een kruk, wordt zij vergezeld door een bassist (ook gezeten op een kruk) en een toetsenist.

Frank Boeijen
Frank Boeijen treedt als laatste artiest op in het Tros muziekcafe in een 1-uur durende special. Zijn nieuwe album ‘Een vermoeden van licht’ bestaat uit een CD met een boek. Via zijn muziek ontmoette Frank Boeijen kunstenaars uit allerlei disciplines, die bijgedragen hebben aan het boek, waaronder Hugo Camps (journalist), Corb!no (fotograaf), en Stefan Verwey (cartoonist). Frank speelt en zingt een aantal liedjes van zijn laatste cd, waaronder Een Vermoeden van Licht en Afscheid van de Schaamte. De kunstwerken die in het boek staan, zijn ook te bekijken (en te beluisteren) in het museum Valkhof te Nijmegen, de thuisbasis van Frank Boeijen. Deze middag in de Vorstin eindigt met het lied Zwart Wit.

 

Deel: