Een korte tijd geleden lanceerde nederpop-artiest Marco Borsato na een lange tijd van radiostilte zijn nieuwe album ‘Duizend Spiegels’. Tal van fans stonden klokslag middernacht in de rij om dit album van hun enige echte Marco te bemachtigen. Uiteraard een goede reden voor Maxazine om dit album eens onder de loep te nemen.

‘Duizend Spiegels’ is geen album dat je direct zou verwachten van Marco. Het album is in vergelijking met zijn vorige albums erg fris en fruitig. Het is niet het zoveelste album dat lijkt op alle vorige albums. Nee, met ‘Duizend Spiegels’ slaat Marco samen met zijn partner John Ewbank een volledig nieuwe weg in. Een gewaagde poging, als we terugdenken dat het voor zowel Marco als John afgelopen jaar op muzikaal gebied niet altijd gemakkelijk is geweest. Het door John gecomponeerde ‘Koningslied’ werd door de Nederlanders uitgekotst en ook Marco scoorde geen gegarandeerde nummer één hit met zijn nieuwste single ‘Muziek’. Gelukkig is ‘Duizend Spiegels’ zeker geen opvolger in deze rij van mislukte pogingen tot hitjes.

Duizend Spiegels‘Duizend Spiegels’ bevat bijzondere nummers die telkens weer verassen. Van het frisse ‘Het beste wat ik ooit’ tot aan het gevoelige ‘De weg terug’ hebben ze allemaal iets aparts; iets wat we niet van Marco gewend zijn. Vooral het nummer ‘Bang voor water’ springt er uit op het album en zal de komende jaren voor veel energie zorgen tijdens de live-concerten van Borsato.

Ook wordt de gevoelige snaar op dit album geraakt door het bijzondere ‘Samen voor altijd’, dat Borsato samen met zijn dochters zingt. Voor de liefhebbers een prachtig nummer, waar vooral zijn dochter Jada het voortouw neemt. Dit alles maakt ‘Duizend Spiegels’ tot een bijzonder album. Ondanks dat het net even iets anders is dan we van Marco gewend zijn, is het zeker een krachtig album dat de radiostilte weer helemaal goed maakt. (8/10) (Universal)

Deel: