De Eurythmics, bekend van grote hits als ‘Sweet Dreams (Are Made of This)’ en ‘Would I Lie To You’, komen weer bij elkaar voor een eerbetoon aan de Beatles. De Recording Academy heeft aangekondigt dat Annie Lennox en Dave Stewart samen gaan optreden voor ‘The Night That Changed America: A Grammy Salute To The Beatles’. Het evenement wordt op 27 januari opgenomen in het Los Angeles Convention Center, één dag na de Grammy Award uitreiking.

Ken Ehrlich, producer van de Grammys en de Beatles special, vertelde: “Toen we op het punt stonden om deze show te gaan voorbereiden, voelde ik dat het belangrijk was dat we dié artiesten konden vinden die niet alleen de nummers van de Beatles kunnen spelen, maar ook weten wat ze betekenen”.

De Eurythmics verkochten wereldwijd miljoenen albums, beginnende met hun debuutalbum uit 1981. Ehrlich liet weten dat zowel Annie Lennox als Dave Stewart opgetogen zijn over hun optreden, maar niet welk nummer ze gaan spelen. John Mayer en Keith Urban gaan ‘Don’t Let Me Down’ ten gehore brengen, Alicia Keys en John Legend ‘Let It Be’, ook Maroon 5 zal een optreden geven. Het is nog niet bekend of Paul McCartney en Ringo Starr bij het concert aanwezig zullen zijn, twee dagen vóór de show krijgt de band een lifetime achievement award tijdens de Recording Academy’s Special Merit Awards in Los Angeles.

Deel: