Elvis Christmas AlbumHet zou voor meer dan 10 miljoen mensen een “Blue Christmas’ zijn als ze het album ‘Elvis’ Christmas Album’ niet in huis zouden hebben. Het album is volgens Billboard het best verkochte kerstalbum aller tijden. Billboard viert deze kerst met een lijst van de top 10 best verkochte kerstalbums die variĆ©ren van traditioneel tot moderne new age. Op plaats twee staat Kenny G’s ‘Miracles: A Holiday Album’, deze ging tot nu toe 7,3 miljoen keer over de toonbank.

Kenny G’s ‘Miracles: A Holiday Album’ wordt gevolgd door een drietal albums die 6 miljoen keer verkocht zijn, Nat King Cole’s ‘The Christmas Song’, Mannheim ‘Steamroller’s Christmas’ en ‘A Fresh Aire Christmas’. ‘Elvis’ Christmas Album’ is opgenomen in 1957 in de Radio Recorders studio’s in Hollywood. Op het album staan bekende kertshits van The King, waaronder ‘Blue Christmas’, ‘Here Comes Santa Claus’, ‘Santa Claus is Back in Town’ en ‘Santa Bring My Baby Back (to Me)’.

Een van de nummers op kant A, ‘White Christmas’, kreeg geen goedkeuring van componist Irving Berlin, sterker nog, hij haatte Presley’s versie. Hij droeg zijn personeel op om alle radiostations op te bellen en te eisen dat ze zowel het nummer als het album niet zouden draaien. Zijn oproep had geen succes, ookal werd er een DJ ontslagen omdat hij ‘White Christmas’ toch draaide.

01. Elvis’ Christmas Album – Elvis Presley (10 million)
02. Miracles: The Holiday Album – Kenny G (7.3 million)
03. The Christmas Song – Nat King Cole (6 million)
03. Christmas – Mannheim Steamroller (6 million)
03. A Fresh Aire Christmas – Mannheim Steamroller (6 million)
06. Noel – Josh Groban (5.7 million)
07. Merry Christmas – Mariah Carey (5.3 million)
08. These Are Special Times – Celine Dion (5.2 million)
09. A Christmas Album – Barbra Streisand (5+ million)
10. Merry Christmas – Johnny Mathis (5 million)

Deel: