Vanuit het intieme Club Ziggo in Amsterdam brengt Ziggo Live iedere maand bekende en minder bekende artiesten. Entree is gratis, maar je moet je wel aanmelden voor de gastenlijst. De optredens worden uitgezonden in het tv-programma Ziggo Live. Vanavond the Benelux, Hamilton Loomis en Candy Dulfer.

Zanger Jaap Warmenhoven van de Amsterdamse band The Benelux warmt de zaal goed op met zijn muziek en danspasjes. Milan Mes is de man van de house-beats, het vervormen van de eigen stem en de rare piepjes, maar ook degene die trompet speelt. Dan zijn er nog gitarist Sven Hamerpagt en drummer Maarten Diesfeldt. Sinds 21 november jl. is het album ‘The Benelux’ uit, en van dit album spelen zij onder andere Liar, Petty Crimes en Smells like Woman. Het smaakt naar meer en vaker, deze band.

De Texaan Hamilton Loomis en zijn band nemen ons mee naar de wereld van blues, funk, soul en pop. En hoe! Geswingd wordt er door de aanwezigen. De stofzuigermond op een standaard blijkt een mondharmonica te zijn, een niet te missen muziekinstrument voor iemand uit Texas, USA. Zijn laatste cd heet Give it Back: Hamilton wil de muziek en het geleerde doorgeven aan andere jonge muzikanten. Een mooie gedachte.

Candy Dulfer komt als laatste met de niet van haar te scheiden saxofoon op het podium met een solo op saxofoon. Rapper/MC Andy Ninvalle en Rotterdammer Phatt (Ricardo Burgrust) zingen vanavond mee  met Happiness, Base in your Face en Pick up the Pieces. Andy beatboxt halverwege de show voor ons, bijgevallen door Phatt. Het immer mooie en zeer bekende liedje Lily speelt Candy alleen. Gaaf om dit nu een keertje live te horen. Drummer en DJ Kikke (Ruben van Roon) maakt er een mooie show van, met een vette drumsolo. Good music is de afsluiter van deze mooie avond, met een voor een rasartiesten, ieder in zijn of haar eigen muziekstroming!

Deel: