Als iemand als Sheila E. naar Nederland komt, maakt het niet uit hoe laat en wanneer het concert is. Je moet erbij zijn, al begint het om 02.00 uur ’s nachts, zoals in de Effenaar het geval was. Eerder op de avond was in Muziekgebouw Frits Philips, enkele honderden meters verderop, de uitreiking van de Edison Jazz/World Awards 2013, het concert van Sheila E. leek in eerste instantie bedoeld als afterparty van de awardshow.

Tijdens de show van Sheila had de drumdiva een keur van gasten uitgenodigd. Naast vriendin Candy Dulfer kwam een hele reeks nieuwe vrienden van Sheila E. ten tonele. Edison-nominee Shirma Rouse werd op toetsen begeleidt door award-winnaar Ruben Hein. De twee leken al jaren een duo te vormen in plaats van Rouse dat in werkelijkheid met Kim Hoorweg doet. In enkele minuten liet de achtergrondzangeres van Anouk horen waarom zijn nog steeds in de race is bij The Voice of Holland.

Niet alleen de Nederlandse Edison-deelnemers kwamen op het podium tijdens een van de beste shows die in 2013 in de Effenaar zijn gegeven, ook Oeuvre-award-winnaar Marcus Miller kwam nog even langs in de Effenaar. De meesterbassist speelde vol overgave met de drumster, met wie hij jaren geleden al enkele malen samenwerkte. Ditmaal echter liet hij een groot deel van zijn tijd over aan zijn (overigens fantastische) blazerssectie, die dat overigens met verve vervulde.

E. zelf gooide in de spektakelshow meer energie in het spel dan al haar gasten tezamen, en hit na hit kwam dan ook voorbij, net als een aantal nummers van haar nieuwe album ‘Icon’ , dat na het optreden overigens niet aan te slepen was bij de verkooptafel langs het podium. Terecht, want als we het enthousiasme van het publiek moesten geloven, bevat ‘Icon’ net zo’n lekkere nummers als Sheila al bracht met ‘The Glamorous Life’, ‘Holly Rock’ en ‘A Love Bizarre’.  Tezamen met meer drum en percussie-solo’s dan een mens zich kan wensen tijdens een optreden, maakte het van het concert een memorabele nacht, waarover nog lang nagepraat zal worden.

 

Deel: