Eller van Buuren presenteert zijn album Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music (ADM) in de Sugar Factory in Amsterdam. Zijn grote broer Armin kondigt hem vol trots aan en benadrukte dat dit project helemaal van Eller is. Naast de overhandiging van de cd krijgt Eller ook nog uit handen van Armin een meer persoonlijk cadeau: een foto met daarop hen beide, gemaakt tijdens een van de tours met Armin. Op zijn album heeft Eller een selectie van de hits van de wereldberoemde DJ Armin van Buuren bewerkt. Hij was in 2010 op dit idee gekomen nadat hij een akoestische sessie in de hotelkamer op YouTube had geplaatst tijdens een tour met Armin. Na vele positieve reacties besloot hij een album te maken.Vanavond is het resultaat live te beluisteren.

Eller speelt zelf gitaar, zingt mee, heeft zijn band meegenomen en maar liefst 3 verschillende zangeressen en één zanger (speciaal overgekomen uit Engeland) zijn naast zijn eigen band present om de 7 nummers te begeleiden die hij laat horen. Hij begint met het nummer Shivers samen met zangeres Susana, de stem achter de dance-versie van dit lied. Naast Susana zingt ook de tweede zangeres van deze avond mee tijdens de Armin only World tour, en vanavond akoestisch de song Suddenly Summer met Eller: Ana Criado. Claudia Soumeru (aka Mellow-C) is de vaste zangeres van de band Bagga Bownz waar ook Eller deel van uitmaakt en samen zingen zij de songs Feels so Good en Not giving up on Love. Daarnaast bestaat de band uit drummer Koen Herfst en bassist Wong jr. Singer/songwriter Leonie Meijer heb ik nog niet eerder Engelstalig horen zingen, maar zij zingt Burned with Desire alsof ze nooit anders gedaan heeft. Eller eindigt met het nummer Going Wrong, samen met de uit Engeland afkomstige zanger Chris Jones. Na een rustig en prachtig intro komt het nummer goed op gang. En dan niet met de beats, maar met gitaren. Het publiek is enthousiast na het optreden en wil graag nog een extra nummer. Ze herhalen het nummer Shivers en het klinkt nu beter dan eerder op de avond. Het is een origineel project van Eller van Buuren waarbij het hem is gelukt om een geheel andere sound te geven aan de van origine dancemuziek. Je mist de beats helemaal niet.

Tekst: (c) Anke Groenen

Deel: