Memphis Maniacs Super Mega Mash-Up Invasion (1)De live mash-up band Memphis Maniacs pakt aanstaande vrijdag 22 november flink uit tijdens zijn Memphis Maniacs Mega Mash-Up Invasion in het Eindhovense Klokgebouw. Meestal hebben bands die in een zaal van deze grootte (capaciteit 4500 bezoekers) optreden al diverse gouden platen en hitsingles op hun naam staan. Memphis Maniacs daarentegen heeft geen album, geen single en geen platenlabel. Wél heeft de band sinds zijn oprichting in 2005 gaandeweg naam gemaakt, puur door ontzettend veel op te treden en door zijn verbijsterende live mash-ups in een overrompelende show.

Na een aantal zeer succesvolle festivalzomers en twee uitverkochte clubtours besloten de Memphis mannen om het dit jaar nóg grootser aan te gaan pakken middels de Memphis Maniacs Mega Mash-Up Invasion: een spectaculair monsterconcert van ruim twee uur waarbij zowel gloednieuwe als verbouwde ouwe mash-ups voorbij komen en waaraan een aantal verrassende binnen- en buitenlandse special guests meedoet:

– Will Rendle, frontman van de Britse ska/pop/reggae band Will & the People
– Marco Roelofs (ex-Heideroosjes) muzikale bijdrage en presentator van de avond
– Elco Weitering, zanger van de succesvolle Johnny Cash tribute band Def Americans
– Lesley + Michèle van der Aa (Trijntje Oosterhuis, Jan Smit) backing vocals

Maar ook ruim voor en tot lang na de show van de gastheren zelf valt er genoeg te genieten:
– entree act: Mission Control Soundsystem
– support act: Cirque Valentin
– afterparty dj’s: Slowpoke | Phonc | Radio Barkas

De live mash-up band Memphis Maniacs begon 8 jaar geleden met zijn concept waarbij grote hits tot ingenieuze mash-up worden verbouwd tijdens een overrompelende live show die bol staat van het entertainment. In 2011 kwam de landelijke doorbraak op talloze grote festivals (van Parkpop tot Dance Valley en van Oerol tot Valtifest), gevolgd door twee uitverkocht clubtournees. Aangezien de band wel van een uitdaging houdt, werd besloten om dit jaar het Klokgebouw te veroveren.

Deel: