Fryslâns bekendste band De Kast brengt in samenwerking met de provincie Fryslân een single uit voor Serious Request. Van de single ‘Schoon’ gaat de opbrengst naar Serious Request, de jaarlijkse actie van radiozender 3FM. Het lied is speciaal toegespitst op het thema van dit jaar: het tegengaan van kindersterfte door diarree. Schoon drinkwater is hierbij essentieel.

De ‘B-kant’ is ‘Mei-inoar Ien’, het lied dat De Kast-voorman Syb van der Ploeg samen met koorleden uit heel Fryslân zong bij de opening van het Provinsjehûs in 2012. Het nummer werd erg goed ontvangen. Serious Request is de perfecte gelegenheid voor De Kast om het lied ook uit te brengen.

In de week dat het Glazen Huis van Serious Request in Leeuwarden staat (18-24 december), brengt Syb de single op spectaculaire wijze aan de man, door zijn eigen Elfstedentocht af te leggen en onderweg zijn nummers te spelen. Syb brengt bekende gasten mee, en ook de koren die bij de opening van het Provinsjehûs de Koningin toezongen, zijn van de partij. Uiteraard treedt De Kast ook op. De twee songs van de single zijn dan ook live te horen.

Van woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december 2013 staat het Glazen Huis van Serious Request in Leeuwarden. Drie dj’s van radiozender 3FM sluiten zich zes dagen op in een glazen studio. De dj’s eten niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel.

Deel: