Afgelopen weekend streek de befaamde Vans Warped Tour neer in Eindhoven. Op 10 november was het Klokgebouw het decor voor het Amerikaanse punkrock- en skatefestival dat dit jaar voor het eerst in 14 jaar Nederland aandoet. Lange rijen stonden nog voor de ingang als ik rond 13.00 uur een parkeerplaats zoek ergens in de buurt van het Klokgebouw. Uitverkocht! Dus topdrukte en een volksverhuizing van de Monster South stage naar de Monster North stage en weer terug. En dan was er nog de ‘intieme’ Kevin Says stage bij de ingang, merchandise, eten en drinken.

Parkway Drive, Enter Shikari, Billy Talent en Yellowcard grote namen stonden aangekondigd om in het Klokgebouw op te treden. Tussen deze namen maakte vooral de rauwe metalcoreband Crossfaith uit Japan indruk op mij. Het mixen van elektronica met de gitaren als mede hun uitermate energieke uitstraling maakte hun aanwezigheid een ware aanwinst.

Het optreden van Chiodos is het eerst wapenfeit. En al vanaf het begin is het voor het podium niet alleen oppassen voor de camera voor rondvliegend bier, maar ook crowdsurfende bezoekers. Circle Pits, beukende menigte in een wall of death, toch fijn dat er voor een fotograaf plaats is voor het podium of op passende afstand vanaf de balkons. Gevangen tussen de twee hallen tussen het muzikaal geweld. Ik ben de organisatie dankbaar voor een vluchtroute richting VIP dek voor een koel biertje en cola voor de nodige suikers. Midden in de afsluitende act gingen en lampen aan en zoemde de slow whoop; brandalarm. De band knallende gewoon door. Vele bezoekers en ik verlieten rustig het pand om buiten te ontdekken dat het loosalarm was. Maar teruggaan deed ik niet. Ik was wel toe en frisse koele lucht.

Op de Vans Warped Tour staan niet alleen de grootste namen uit de punkrock scene, ook bekende internationale skateboarders als Kris Vile, Ross McGouran en BMX riders als Tobias Wicke en Markus Braumann lieten in Eindhoven zien wat ze in huis hadden. Nederland is ook vertegenwoordigd: naast No Turning Back staan John Coffey, The Charm The Fury, skateboarders Nick Bax en de kersverse 17-jarige Nederlandse kampioen Daan van der Linden op het programma.

 

Deel: