Er is een biografie in de maak over het leven van Keith Moon, The Who’s drummer die in 1978 overleed aan een overdosis drugs. De band’s frontman Roger Daltrey steunt het project, dit meldt een Amerikaanse krant. Daltrey, die onlangs bekend maakte dat The Who in 2015 voor het laatst op tournee gaat, is een samenwerking aangegaan met chief executive officer van filmmaatschappij Da Vinci Media Ventures voor de biografie waarvan de titel nog niet bekend is.

Van Moon is bekend dat hij een nogal ruig leven leidde, de film laat de wilde kant zien van de drummer. Keith vond het nogal leuk om in restaurants aan de kroonluchters te gaan hangen en explosieven door de toiletten heen te spoelen. De drummer werd berucht door zijn gedrag op het podium en buiten de optredens om. Hij stierf op 32-jarige leeftijd door het innemen van een combinatie van verdovende middelen die doorgaans bij dieren gebruikt worden en alcohol. Voor de film moet nog een tekstschrijver gevonden worden.

Tijdens een recentelijk interview vertelde Daltrey dat Moon een van de grondleggers was van het vroege geluid van de band. “Vanaf de eerste dag dat Moon zich bij de band voegde was het al duidelijk, ieder stuk muziek dat we speelden vóór Moon zich bij de band voegde klonk gelijk anders. De chemie veranderde, dat was duidelijk vanaf de eerste dag”, aldus Daltrey. De band, die na Moon’s dood doorging tot 1982, en in 1989 en 1999 weer bij elkaar kwam, brengt nu een deluxe versie van de beroemde rock opera ‘Tommy’ uit, deze ligt vanaf 12 november in de winkels. De deluxe versie bevat een nieuwe mix van het album, demo’s van Pete Townshend en nog niet eerder uitgebracht materiaal dat is opgenomen tijdens de in 1969 gehouden tournee ter promotie van ‘Tommy’.

Deel: