Een aantal jaar geleden bracht Ellen ten Damme Cirque Stilleto naar de Nederlandse theaters, een voorstelling die met open armen door het publiek werd ontvangen en volle zalen trok. Een nieuw icoon werd geboren in theaterland. Ook haar nieuwe Cirque Stilleto 2 trekt momenteel dagelijks volle zalen. Wij bezochten dit theaterspektakel in een afgeladen Theaters Tilburg!

Voordat de voorstelling begint komt een van de acteurs het podium op lopen, hij brengt het nieuws dat Ellen ten Damme een aantal weken geleden een ongeluk heeft gehad en nu met haar arm in het gips zit. Maar ‘The show must go on’ en dus opent het doek en maken we kennis met de veelzijdige Ellen ten Damme. Aan het begin van de voorstelling leren we vooral de charmante kant van Ellen kennen, ze begint de voorstelling hoog in de lucht gekleed in een prachtig outfit. Ze zingt een gevoelig nummer waarop ze avond kort inluid met een charmante dialoog over haar gebroken arm, ze drukt ons op het hart dat het zeker geen belemmering voor haar is en laat Tilburg even verbazen als ze in een spagaat valt waarop ze zelf lachend reageert met ‘Zie je wel, geen probleem!’
Ellen weet de zaal de hele avond te verbazen van haar eigen veelzijdigheid maar ook de veelzijdigheid van haar ‘circus’ en haalt als een heuse spreekstalmeester de spectaculairste acts naar haar eigen piste. Zoals bijvoorbeeld het ‘duo A&A’ met hun bijzondere lichaamsacrobatiek en het ‘duo Catalexi’ dat een adembenemende act op hoogte uitvoert waarbij je constant op het puntje van je stoel zit. Het is in totaliteit een divers programma wat niet snel doet vervelen. Het blijft verbazen, verassen en vooral boeien wat Ellen en haar cast de hele avond in vlot tempo laten zien. Alles loopt vloeiend in elkaar over en soms bespeur je zelfs een rode draad binnen bepaalde acts die op elkaar aansluiten en zo een klein verhaaltje vertellen. De ‘Wereldbänd’ heeft hier een groot aandeel in. De 5 bandleden bespelen in totaal meer dan 50 muziekinstrumenten en zijn thuis van haast alle genres. Ook Ellen is niet vies van muziekinstrumenten, ze speelt mee op haar viool, gitaar of piano. Daarnaast is Ellen ook een beetje het stoute meisje van het circus. Ze brengt geheel op haar eigen pikante wijze covers van Lady Gaga, Rihanna, Bruno Mars en Madonna en zoekt pikante interactie met de zaal op. Ook laat ze zich, gehuld in prachtige outfits niet kennen op de dansvloer. Het is een pitte vrouw die desondanks haar 46-jarige leeftijd nog altijd vol energie en passie op het toneel staat en dat is aanstekelijk en vooral heerlijk om te zien!
Cirque Stilleto 2 is een overweldigende theaterervaring die veel energie uitstraalt. De 25 koppige cast weet de zeven hoofdzonden: Hoogmoed, Hebzucht, Lust, Nijd, Gulzigheid, Woede en Luiheid te vertolken tot een strakke rode draad die door de voorstelling heenloopt. Dit allen in combinatie met een fantastisch decor, de internationale acts van hoog niveau en de fantastische wereldband zorgt dit voor een geweldige theateravond die je eigenlijk niet wilt missen.
Deel: