Bij de naam Hugh Cornwell denk je aan de charismatische frontman van Engelse punkers The Stranglers in de hoogtijdagen van die band.
Dat was de tijd van successen als ‘Something Better Change’ en ‘No More Heroes’ uit 1977 en later, na een omslag naar een wat melodischer sound, natuurlijk de megahit en klassieker ‘Golden Brown’¬†uit 1981. Tegelijkertijd werkte Cornwell ook aan soloprojecten. In 1979 al bracht hij zijn eerste solo album uit, een samenwerking met de drummer van Captain Beefheart getiteld Nosferatu.
Na zijn vertrek bij The Stranglers in augustus 1990 is hij doorgegaan met schrijven van nieuw werk en inmiddels heeft hij een indrukwekkend aantal solo albums op zijn naam staan waarvan het laatste, Totem & Taboo, uit 2012 dateert. Ter promotie van dat album heeft hij eind vorig jaar ook Nederland aangedaan met een show die uit 2 delen bestond, 1 met zijn nieuwe werk en de 2e met de integrale uitvoering van het Stranglers album ‘No More Heroes’.
Laatste ontwikkeling is dat nog geen 2 weken geleden de digitale release plaatsvond van zijn nieuwste creatie, de EP ‘God Is A Woman’.

Voorafgaand aan zijn ‘Hugh Cornwell Plays Acoustic’ tour door de UK is Hugh Cornwell de komende week terug in Nederland voor 3 concerten, eveneens solo en akoestisch:
7 november 2013 – Patronaat, Haarlem
8 november 2013 – Theater De Kapel, Groningen
9 november 2013 – Cultuurpodium Vanslag, Borger

http://www.hughcornwell.com

 

 

Deel: