In Amstelveen loopt op dit moment de eerste Rockschool voor 60 plussers in Nederland, georganiseerd door Judith Vonk en Jeroen Booij in samenwerking met Vita Welzijn en Advies, Brentano en Poppodium P60.
Onder begeleiding van Jeroen (bekend als huidig drummer van The Scene en in het verleden van Roberto Jacketti & The Scooters) en Manuela Kemp (Swingpaleis, Vrienden Van Amstel Live) studeren de deelnemers samen 10 nummers in om die vervolgens tijdens 6 optredens in Amstelveen aan het publiek te laten horen.
Iedereen die een instrument speelt, heeft gespeeld of dat altijd al eens heeft willen proberen krijgt in dit project de kans om samen te rocken op een podium. Het programma bestaat uit 2 masterclasses en 10 wekelijkse repetities voorafgaand aan de optredens.

De Senioren Rockschool Amstelveen is eind augustus gestart en heeft deze week de 6e repetitie achter de rug. De deelnemers hebben elkaar in die tijd steeds beter leren kennen en zijn in de loop van de tijd steeds enthousiaster en fanatieker geworden. Ze zien elkaar niet meer alleen tijdens de repetities, ook daarbuiten worden afspraken gemaakt om extra te oefenen om toch maar vooral klaar te zijn voor de premiere op woensdag 13 november in P60. Er is behoorlijk wat media aandacht geweest voor het project. Zo is een delegatie van de groep in de studio in Hilversum geweest bij Omroep Max en is RTV-NH al een paar keer tijdens de repetities komen filmen en interviewen. En die aandacht is terecht. Zoals Manuela Kemp tijdens een van die tv-uitzendingen opmerkte, de ouderen van nu zijn niet zo oud als die van vroeger en ’50 is het nieuwe 40′. Die krijg je niet achter de geraniums, die willen rocken.

Dat is wel duidelijk als je de eer hebt om een van de repetities bij te mogen wonen. Het repertoire is gevarieerd. Nummers van o.a. The Kinks, Amy Winehouse, Red Hot Chili Peppers en Fleetwood Mac komen voorbij. En natuurlijk die ene prachtige meezinger van The Scene. Het plezier dat iedereen erin heeft om er samen iets moois van te maken spettert er van af, en ze liggen duidelijk op koers om er een feestje van te maken bij de premiere op 13 november.

Intussen is het prachtige concept ook elders aangeslagen, dus Judith Vonk en Jeroen Booij gaan meer van deze projecten draaien. De dag na de premiere van Amstelveen start Senioren Rockschool Zaanstad op 14 november vanuit Cultureel Activiteitencentrum De Bovenkruier, en gesprekken lopen met nog een aantal centra in Nederland die interesse hebben getoond.

Voorstellingen Amstelveen:
13 november: Poppodium P60
20 november: Klaasje Zevenster
30 november: Huis aan de Poel
8 december: Nieuw Vredeveld
15 december: De Bolder
21 december: Middenhof

Informatie:
http://www.p60.nl/pages/senioren-rockschool-amstelveen–134.html
http://www.judith-vonk.nl

Deel: