Op vrijdag 18 oktober gaat deel 2 van The Metal Experience van start. De beste Nederlandse acts in het genre trekken met dit reizende metalfestival door het land. Begin dit jaar tourde The Metal Experience langs onder andere Utrecht, Almelo, Burgum, Nijverdal en Venlo. Wegens voldoende vraag komt er dit najaar een spin-off. Tijdens deze laatste vier shows wordt The Scarlet Claw vervangen door Tribal Spirits.

Chiraw, Devious, Tribal Spirits en Undawn staan – telkens met een special guest – op de planken met een veelzijdige show die iedere metalliefhebber zal bekoren. The Metal Experience zal P3 – Purmerend, Extase – Tilburg, De Stam in Almelo aandoen en de tour afsluiten op 29 november in podium ’t Beest te Goes.

Initiatiefnemer van dit reizende evenement is de band Devious. Gitarist Guido de Jongh: metal“Nederlandse metalbands zie je de laatste paar jaar steeds minder vaak optreden in clubs en poppodia. Terwijl de markt voor livemuziek steeds groter wordt in de genres pop/rock en alternative lijkt de landelijke metalscene te krimpen. Er is weinig vernieuwing binnen het genre en er komen minder kids op af dan voorheen. Toch is dat vreemd, want er loopt veel talent rond in ons land, maar die zie je sporadisch optreden bij goede lokale ‘underground’ initiatieven. En daar houdt het vaak op.

Een paar bruggen verder heb je festivals zoals bijvoorbeeld Dokk’em Open Air, de Eindhoven Metal Meeting en Fortarock die voornamelijk internationaal aanbod brengen. Deze festivals laten je de hoogtijdagen van Wâldrock en Dynamo Open Air weer herbeleven. Ook ‘allround’ festivals Dauwpop en Zwarte Cross besteden aandacht aan internationaal metal aanbod. Maar voor de Nederlandse bands begint het allemaal in de clubs, daar wordt immers de basis voor een gezonde en diverse scene gelegd. En die scene kan anno 2013 wel een opleving gebruiken. Daarom hebben we de samenwerking gezocht met Jack Daniel’s als hoofdsponsor en Large Popmerchandising voor het tot stand komen van The Metal Experience. Door deze partners te koppelen aan enkele interessante en kwalitatief goede metalacts maken we de beleving van livemuziek én rock & roll lifestyle compleet.”

The Metal Experience 2013Part II

Vr 18 okt             P3, Purmerend                19:00 open | 19:30 aanvang | entree €7,50 in de voorverkoop (Tickets)
Vr 1 nov               Extase, Tilburg                 19:00 open | 19:30 aanvang | entree €6,00 in de voorverkoop
(Tickets)
Vr 15 nov           
Café De Stam, Almelo  19:00 open | 19:30 aanvang | entree gratis

Vr 29 nov            ’t Beest, Goes                  19:00 open | 19:30 aanvang | entree €7,50 in de voorverkoop (Tickets)

Deel: