Mozes and the Firstborn, een psychedelische garagerockband uit Eindhoven, die ik tijdens Record Store Day op 20 april van dit jaar voor het eerst zag en mij overtuigde, mocht ik op 11 oktober in de Melkweg op de gevoelige plaat vastleggen. Deze band heeft dankzij de single ‘I Got Skils’ bij de Wereld Draait Door mogen spelen en zijn door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Dit jaar hebben ze ook op diverse festivals gestaan, waaronder Lowlands en hebben ze in september een tour door de U.S.A. gedaan met de bands Broncho en Beach Day. In november gaan ze een Europese tour doen met Unknown Mortal Orchestra.

Maar eerst doen ze nog een paar zalen in Nederland, waaronder de Melkweg in Amsterdam. Heel even vroeg ik me af waar ik in beland was, gezien de leeftijdscategorie. Dit varieerde nogal van onder de 12 tot boven de 30. In het voorprogramma stond The Animen, een energieke band uit Zwitserland. De band wist het publiek duidelijk te overtuigen, het merendeel stond flink mee te dansen, met de aanstekelijke rocknummers.

Vanaf het begin dat Mozes and the Firstborn het podium opkwam heeft echt niemand meer stilgestaan. Er ontstond zelfs een heuse pit. Naast de hits als ‘I got Skils’ en ‘Peter Jr.’ speelden ze ook de rest van het debuutalbum ‘Mozes and the Firstborn’, die dit jaar is uitgekomen bij het label Top Notch. Als afsluiter speelden ze ‘Wannabe’, een nummer dat pakweg 30 seconden duurt. Positief puntje, ze gaven twee toegiften. Zanger Melle had goed contact met de zaal, iets dat zeker zijn uitwerking had bij de diverse pubermeisjes. Kortom, het was een energieke avond, met veel enthousiasme.

Deel: