Handsome Poets, de band die bekendheid kreeg met de single “Dance the War is over” en in 2011 de 3FM Serious Talent Award won en die de zomer van 2011 op 60 festivals gestaan hebben, in 2013 op Pinkpop speelden, stond op 4 oktober in de Alkmaarse Victorie. Voor de eerste keer in Alkmaar, zo zei zanger Tim van Esh.

Het voorprogramma – The Junction – een a capella groep uit Nederland, bestaande uit twee mannen en drie vrouwen die zowel hedendaagse hits als classics vertolkten in een half uurtje. Hoewel ik het erg goed vond, weet ik niet of het in een zaal waar de leeftijdscategorie niet ouder is dan pakweg 25 jaar goed uitkwam. Mij stoorde het vooral dat er ontzettend veel gekletst werd. Nu trok de band zich daar niks van aan en deed waar ze voor gekomen was.

Onlangs kondigde Handsome Poets aan dat de huidige gitarist Eelke Mastenbroek en de bassist Rik Kraak de band gaan verlaten en dat ze op zoek waren naar 2 nieuwe mensen. De bassist is inmiddels gevonden in Ricardo, de gitarist laat nog even op zich wachten, maar voor deze avond deed Clemens Blacquire die o.a. gitarist is bij Krystl mee. Deze avond kwamen zowel de wat oudere als nummers van de het laastste album “Sky on fire” voorbij en ze speelden 2 covers, 1 van Mute Math “Goodbye” en “Don’t You Forget about me” van de Simple Minds. Wat de grootste verrassing van de avond was, was dat Tim van Esch samen met gitarist Clemens een akoestische versie deed van het nummer “Sing” waarbij ze samen in het publiek gingen staan.

Jammer dat meer bands dit niet doen, want het is even heel andere kant van een band en het geeft toch in de clubs die wat kleiner zijn toch iets intiems. Ondanks dat dit het eerste optreden was van de Never Ending Summer Clubtour en het debuut van Ricardo, zat het enthousiasme er goed in en wisten ze zeker de zaal goed mee te krijgen. Ook is er een klein minpuntje en dat is dat ze maar 1 nummer als toegift gaven. Dit kan wel worden uitgebreid naar twee of drie nummers.

Deel: