De populaire Ierse singer-songwriter James Vincent McMorrow heeft onlangs de opnames van zijn langverwachte tweede album afgerond. De opvolger van het zeer succesvolle debuut “Early In The Morning” uit 2011, heeft de titel ‘Post Tropical’ meegekregen en ligt vanaf 13 januari 2014 in de winkels. 

Op 24 november a.s. zal McMorrow alvast nieuw materiaal ten gehore brengen tijdens het Songbird Festival. Het optreden begint om 17:15 uur en vindt plaats in de grote zaal van De Doelen (Rotterdam). Kaarten voor dit concert zijn te verkrijgen via http://www.songbirdfestival.nl/kaarten. In februari 2014 zal McMorrow een Europese tour doen ter promotie van zijn nieuwe album. Hij zal dan ook Nederland aan doen. Meer informatie hierover volgt. 

Niet ver van de Mexicaanse grens op een pecannoten boerderij, nam McMorrow voor drie en een halve week zijn intrek in een studio om ‘Post Tropical’ tot leven te brengen. Ruim 8 maanden gingen hieraan vooraf. Een periode waarin honderden opgedane ideeën en pagina’s vol teksten werden doorgespit, bewerkt en uiteindelijk zorgvuldig tot een prachtig geheel samengebracht. 

Het onmiskenbare “McMorrow-geluid” is nog altijd aanwezig. Maar de muzikant en liedjesschrijver uit Dublin ging ook de uitdaging aan om nieuwe muzikale wegen in te slaan en schuwde het onbekende en het experiment niet. McMorrow zegt hierover: “It’s so exhausting trying to keep up with styles of music that pop up one week, and disappear the next,” says James. “For me, ‘Post Tropical’ evokes a style of music without you having a clue what it sounds like. It’s warm and familiar, but there’s something there that’s maybe not quite what you think it is. I just wanted to make the most beautiful thing that I could imagine. And that was it.

2011 was het jaar van de doorbraak voor McMorrow. ‘Early in the Morning’ werd overal met laaiend enthousiasme ontvangen. Het album stond op 1 in de charts, werd platina en viel veelvuldig in de prijzen. In 2012, tijdens Eurosonic/Noorderslag nam McMorrow de European Border Breakers Award in ontvangst, een belangrijke prijs ter erkenning en aanmoediging van nieuw talent binnen de Europese popmuziek. In Nederland volgden o.a. een uitverkochte clubtour, een extra en eveneens uitverkochte show in de Melkweg Rabozaal en optredens op het Lowlands Festival en Into The Great Wide Open

Deel: