Katy Perry, een van de meest flamboyante en kleurrijkste popsterren ter wereld, heeft zich vandaag gevoegd bij de grootste beroemdheden in Madame Tussauds Amsterdam. Ook Sydney, New York en Bangkok hebben vandaag een beeld van Katy Perry aan hun collectie toegevoegd. Ieder beeld wordt in verschillende stijlen getoond in herontwerpen van enkele van haar beroemde podium outfits, die exclusief door Katy’s ontwerpers voor Madame Tussauds zijn gemaakt.

In Amsterdam draagt het beeld een op zoetigheid geïnspireerde Peppermint Swirl jurk. De witte met lovertjes bezaaide jurk met oversized rode en paarse lolly’s wordt gedragen met rood-wit leren handschoenen en fonkelende rode schoenen. In Australië is tot in het kleinste detail een zeer opvallende jurk in tutu-stijl opnieuw ontworpen, met een met lovertjes bedekt gestreept lijfje in snoepgoedkleuren en een halslijn in de vorm van een hart. In New York is het beeld gekleed in een eigenzinnige witte body, versierd met veelkleurige pompoenen die, net zoals de jurken van Amsterdam en Australië, gedragen werd tijdens haar 2011 California Dreams tour. Voor de attractie in Bangkok heeft het kledingteam van Perry de draaimolenjurk van Manish Arora ontworpen, die ze droeg tijdens de 2008 MTV Europe Music Awards. Opvallend detail in de rok zijn de kleine dieren in de draaimolen.

‘We zijn heel blij dat we Katy Perry in Madame Tussauds mogen verwelkomen’, aldus woordvoerster Annemiek Dolfin. ‘Ze is een van de meest fantastische performers ter wereld en we zijn overspoeld met verzoeken van onze gasten om haar als beeld op te nemen’. Katy werkte nauw samen met het team van de Madame Tussauds Studio’s in Londen voor de creatie van haar beeld. ‘Het klinkt een beetje bizar, maar ik heb het gevoel dat het wassenbeeld tot leven lijkt te komen! Het is een fantastische identieke versie van mij’. Aldus Katy Perry.

Deel: