White Slice coverBegin 2012 werd White Slice opgericht in een schuur. Al na acht keer repeteren ging de band het podium op. Vervolgens werd eind 2012 in twee dagen het debuutalbum opgenomen. Oftewel, niet lullen maar spelen!! De leden van White Slice zijn niet nieuw in de scène. Eerder speelden ze al in bands als Malkovich, Gewapend Beton, Local Spastics, Brat Pack en Bullerslug.

De sound van White Slice doet mij veel denken aan John Coffey, de grunge punk rock band van Nederland op dit moment. Wat het verschil is tussen deze twee bands ligt voornamelijk in de stem van Hugo. Deze stem is op de CD rauw en dynamisch, soms komt het overeen met Lemmy (Motorhead) zijn stem. ‘Antarctica’ is een CD met 9 nummers en duurt een kleine 20 minuten. Sommige nummers zijn swingend, op z’n Europees zeg maar. ‘Keep us away from your parade’ is zo’n nummer.. Europeanen houden van catchy songs (Dave Grolh’s mening) die een spring factor hebben.

Andere nummers zoals ‘Addicted for a day’ zijn echte mosh pit vullers. De diversiteit van de CD spreekt mij erg aan, het wordt geen moment saai. Elk nummer heeft weer iets nieuws waardoor de aandacht er bij blijft. Wat in deze scene belangrijk is, zijn de breaks en de sing-a-longs. Die moeten er tussen zitten om de microfoon het publiek in te zwieren en de breaks om even dat moment van climax te pakken en van het podium te “diven”. Ik ben erg benieuwd hoe deze band zich live presenteert! (8/10) (Backfire!/GOLD)

Tracklist ‘Antarctica’:
1. Fast Cars Are Red
2. Keep Us Away From Your Parade
3. Addicted For A Day
4. Crowbar The Hood
5. Content Context
6. Thanks For The Receipt
7. Balls High
8. Dirty Beautiful
9. Lifting Air

Deel: