Gisteren hebben Nick & Simon tijdens een persconferentie in het Hilversumse hotel Lapershoek bekend gemaakt met wie zij onafhankelijk van elkaar een duet hebben opgenomen. Nick zong samen met de internationale topzangeres Katie Melua, die wereldwijd ruim 11 miljoen albums verkocht, het liedje ‘Baby it’s cold outside’.  Simon en de sensatie van The Voice of Holland 2013, Sandra van Nieuwland,  maakten samen  de song ‘Christmas in our Hearts’. Het kerstalbum van Nick & Simon is bijna geheel Engelstalig; er staat slechts één nieuw Nederlandstalige nummer op ‘Vrolijk Kerstfeest’.

Nick & Simon hebben ook aan de Vlaamse fans gedacht, speciaal voor Vlaanderen neemt de Belgische zangeres Barbara Dex de vrouwen vocaal in het duet ‘Christmas in our Hearts’  met Simon voor haar rekening. Barbara Dex leverde in Vlaanderen 9 succesvolle albums af en werkte eerder o.a. samen met K’s Choice en David Poltrock.

In 2009 scoorden Nick & Simon een nummer 1 kersthit met hun liedje ‘Santa’s Party’. Het succes van deze plaat  smaakte naar meer en nu vier jaar later verschijnt dit najaar een compleet kerstalbum van Nick & Simon. ‘Christmas with. Nick & Simon’ bevat meerdere covers van kerst evergreens in verrassende uitvoeringen, drie nieuwe zelfgeschreven songs en twee duetten. Naast ondersteuning van hun vaste band wordt het duo bijgestaan door Guido’s Orchestra, waarmee zij eerder samenwerkten tijdens Symphonica in Rosso in 2011. Producer Gordon Groothedde produceerde het complete kerstalbum.

‘Christmas with Nick & Simon’ zal niet alleen als album verkrijgbaar zijn, maar ook als custom made kerstpakket. Dit kerstpakket bevat naast het album: 10 kerstkaarten, een Nick & Simon kerstmuts, een Nick & Simon kerstbal en Nick & Simon kerststickers.

Deel: